Farmors brunkager

26.07.2018

Opskrifterne har Andrea selv skrevet ned som barn og det er præcis de samme hun bruger hver jul. 

 

Farmors brunkager

500g smør

500g sukker

335g sirup

1 kg hvedemel

125g smuttede og hakkede mandler

15g potaske

7g stødte nelliker

25g stødt kanel

Sukat og pomerans, mængde efter smag

Revet skal fra 3 økologiske eller usprøjtede citroner  

Sådan gør du

Bland smør, sukker, sirup i en gryde og kog det langsomt op.

Opløs potasken i lidt kogende vand og kog det sammen med smør- og sukkermassen.

Si krydderierne i melet og tilsæt også citronskallen.

Ælt herefter mel- og sukkermasse sammen og rul brunkagedejen til pølser. Læg på køl eller frys i et par timer. Så bliver det lettere at skære brunkage-skiverne.

Jeg elsker helt tynde, sprøde brunkager, så jeg skærer dem altid i meget tyndt og så ruller jeg dem let over med kagerullen for at gøre dem ekstra tynde. Men det er en smagssag.

Fordele kagerne på bagepapir på bagepladen, og bag dem cirka 4-5 minutter ved 190-200 grader. Hold øje med dem for det går stærkt!

Velbekomme! 

 

 

Aftersun Shimmer Sorbet

100 ml
225,00 kr.
Please wait..
 

Sun Body Lotion SPF 30 - Shimmer Edition

100 ml
165,00 kr.
Please wait..
 

Sun Face Cream SPF 50

50 ml
265,00 kr.
Please wait..
 

Sun Body Lotion SPF 30

150 ml
185,00 kr.
Please wait..
Share on: