Solcreme kan give pletter, men frygt ikke

14 juni 2018
Solcreme er skønt, for det beskytter os mod solen, så vi kan nyde hver en stråle i fulde drag. Man skal dog være opmærksom på at solcreme kan give pletter – og det vil vi jo gerne undgå. Vi deler derfor et par tips til indsmøringen og en sos-guide, såfremt uheldet er ude.

Rudolph Care deler tips til at undgå pletter fra solcreme - både forebyggende og hvis uheldet allerede er ude

Hvordan undgår jeg bedst pletter? 
Solcreme kan desværre give pletter. Pletterne opstår oftest på tøj og andre tekstiler, men principielt kan solcreme efterlade en plet, hvor end du sætter en uforsigtig hånd efter din indsmøring. Derfor er vores første, simple tip at vaske hænder efter at have smurt dig ind. Et andet tip til at minimere plet-risikoen er at lade solcremen tørre helt ind, inden du tager tøj på. Det er solfilteret, som beskytter mod solens UVA- og UVB-stråler, der i nogle tilfælde kan misfarve, og det forhindrer du bedre, hvis du lader dig lufttørre godt efter indsmøring. Et sidste tip er også at overveje dit tøj- og håndklædevalg – lad måske det mest sarte tøj, den silkehvide kjole og de hvide håndklæder blive derhjemme.

Solcreme kan give pletter og derfor guider Rudolph Care til at undgå dem og giver en sos-løsning til hvis uheldet er ude

Åh! Jeg har fået en plet – hvad skal jeg gøre?
Hvis uheldet er ude, anbefaler vi følgende: 

1. Påfør rigeligt flydende vaskemiddel til kulørte tekstiler direkte på pletten, og lad det virke natten over – eventuelt i en lukket plastikpose. Dette får tøjfibrene til at svulme op, så misfarvningen lettere kan løsne sig. 

2. Vask tøjet efter anvisningen på tekstilmærket. 

3. Gentag om nødvendigt processen 2-3 gange

VIGTIGT: Du må IKKE bruge vaskemiddel med optisk hvidt, blegemiddel eller pletfjerner med OXI-effekt, da det kan forværre pletterne og gøre dem sværere at fjerne.

Solcreme kan desværre give pletter, og ikke kun på tøj og tekstiler - derfor er det vigtigt, at man tager sine forholdsregler. Rudolph Care guider til at undgå pletterne, samt en sos-guide til hvis uheldet er ude

 

 

Sun Body Lotion SPF 30 Travelsize

75 ml
115,00 kr.
Please wait..
 

Sun Body Oil SPF 50

150 ml
295,00 kr.
Please wait..

Alt det, du vil vide om solcreme

HVORDAN ER JEG SIKKER I SOLEN? Solen er vidunderlig og farlig. Du skal derfor nyde den med omtanke...