Acai, dyrket i Brasilien

Acaibærret er et sandt vidunderbær, og det er hovedingrediensen i mange af vores produkter. Men vores forbindelse til Brasilien handler om mere end landets naturlige råvarer, og det lille, mørklilla bær gør vores serie til mere end blot en bæredygtig skønhedsserie. Vi har nemlig et tæt samarbejde med de mennesker, som i over ti år har plukket vores acaibær i Amazonas og føler en tæt samhørighed. 

Acaibærrene gror i klaser på maleriske palmer i den våde og frodige brasilianske regnskov. Her modnes bærrene, til de får deres karakteristiske mørklilla farve. I generationer har lokalbefolkningen i Amazonas betragtet acaibærret som en naturlig energikilde, og for dem er den årlige høst af de dyrebare bær en stor begivenhed. Rudolph Care samarbejder med et lokalsamfund, som består af 150 familier, der høster bærrene. Bærplukkerne sejler ad små flodveje dybt inde i junglen, hvor de bedste og mest værdifulde bær gror i palmernes kroner i skyggen af regnskoven. En gang om året klatrer de lokale plukkere op ad stammen med en lille sæk viklet som et reb om fødderne og håndplukker bærrene, som de lægger i kurve.

De høstede bær fragtes derefter til nærliggende havne, hvorfra de sendes til vores lokale samarbejdspartner, der udvinder og raffinerer olien fra acaibærrene. Herfra sejles råmaterialet, olie, ekstrakt og granulat, til vores producent i Danmark, hvor det forvandles til færdige Rudolph Care-produkter. Acai er ekstremt rigt på vitaminer, mineraler og de essentielle fedtsyrer omega 6 og 9. Men det, der gør det mørklilla bær helt unikt, er dets høje koncentration af antioxidanter, der gør, at det har en enestående revitaliserende og foryngende effekt på huden. 

Andrea Elisabeth Rudolph forelskede sig i landet, dets folk og acaibærret efter at have besøgt Brasilien første gang. Hun har sidenhen besøgt bærplukkerne flere gange i deres hjem i den brasilianske regnskov, og hun er ydmyg og taknemmelig over at få lov til at opleve denne del af verden og møde disse hjertevarme mennesker. Amazonas rummer 60% af verdens regnskove. Den er verdens ‘lunger’ og ét af vores mest værdifulde, naturlige aktiver. Selvom Brasilien ligger langt fra Danmark, er der alligevel mange ligheder mellem os og vores brasilianske venner. Vores værdier bygger på familie, bæredygtighed og miljøet, og vores tætte samarbejde handler om at gøre en forskel – ikke bare for vores kunder, men også for lokalsamfundene og vores fælles naturressourcer.

Vi er meget stolte over vores partnerskab og over at vide, at vi kan støtte lokalsamfundet og gøre vores til at bevare den dyrebare regnskov, reducere fældning og lade bærrene vokse i deres naturlige miljø. Vores samarbejdspartnere har nu høstet de mørklilla bær for Rudolph Care i ti år, og vi arbejder sammen for at sikre, at de og regnskoven vil trives i generationer fremover.

Nedenfor kan du komme med Andrea med til Amazonas.
Se videoen fra sidst hun besøgte vores venner på den anden side af kloden i forbindelse med acai-høsten i 2018. 

 

 

Acai Body Lotion Limited Edition

400 ml
495,00 kr.
Please wait..
 

Acai Facial Oil

15 ml
795,00 kr.
Please wait..
 

Acai Anti-stress Facial Cream

50 ml
495,00 kr.
Please wait..
 

Acai Body Oil

200 ml
495,00 kr.
Please wait..

En lille olie med en smuk rejse

Din Acai Facial Oil starter som et bær på en palme, før den starter rejsen mod din skønhedshylde...