3 ting, der kan have betydning for smuk hud

3 ting, der kan have betydning for smuk hud
Drik masser af vand. Spis grønt, groft og varieret. Sov mindst otte timer hver nat. Brug produkter, der passer til din hudtype. De helt grundlæggende tips og råd til at optimere forholdene for din hud er ikke formentlig ikke nyheder for dig, men kost, søvn og de rette produkter er ikke de eneste ting, der gør en forskel for hvor frisk, fin og sund din hud ser ud.

Her får du tre tips og tricks, du nemt kan prøve af, og som kan gøre en stor forskel for hvor pænt din hud opfører sig.

Træk vejret
Ja, ja – det gør jeg jo hele tiden, tænker du, men hvis du trækker vejret dybt ned i maven mere end bare tre åndedrag om dagen, gør du noget godt for din hud.

Når du trækker vejret dybt, roligt og længe sørger du for at ilte din krop igennem, helt ud i hver en celle. Det ikke bare føles rart og virkelig afstressende, det gør også en forskel for din hud. Dybe vejrtrækninger, hvor maven bevæger sig og du kan mærke dine ribben når luften fylder brystkassen, er med til at massere dine indre organer, forbedre fordøjelsen og styrke udrensningen af affaldsstoffer fra kroppen. Alt sammen med meget positive effekter for huden.

Prøv at gøre det til en vane at trække vejret grundigt mindst fem minutter om dagen. Sæt eventuelt din telefon til at minde dig om det. Træk vejret ind gennem næsen mens du tæller til fire – hold vejret et sekund eller to – og pust så ud gennem næsen igen mens du tæller til fire.

Kalkfjerner  
En anden usynlig ting, der kan påvirke din huds tilstand er mængden af kalk i vandet, du vasker den med. Jo mere kalk, jo hårdere er vandet, og jo mere skal din hud arbejde for at opretholde sin balance og barriere. Kalk påvirker hudens enzymer, ligesom det også rykker ved hudens PH-balance. Det betyder at hudens naturlige barriere svækkes, og den kan blive tør, irriteret og modtagelig for bakterier. Derfor kan det være en ide, at holde en pause fra de renseprodukter, der kræver vand, hvis du døjer med irriteret hud. Vælg i stedet noget, der ikke skal vaskes af, eller i hvert fald ikke behøver at blive skyllet af med meget vand. Du kan også inkorporere en mist eller toner, der afbalancerer huden efter brug af vand, i dit hudplejearsenal.

Det kan især være en fordel for tør hud at gå efter den vand-fri hudpleje-rutine om vinteren fordi sæsonens lave luftfugtighed i forvejen sætter din tørre hud på prøve.

Rudolph Care Cleansing Milk

Hudpleje-rotation
Et andet og lidt mere teknisk tip, der kan gøre en forskel for din hud, er hudpleje-rotation. Grundtanken er, at du, i stedet for at bruge de samme (gode) produkter hver dag og hele tiden skal bruge dem i intervaller. Måske har du prøvet at opleve en hud, der synlig reagerer på nye hudplejeprodukter – den bliver renere, glattere, strammere, smukkere. Men så efter et par måneder stagnerer den forbedring, og du vil have mere…. Sagen er, at din hud bliver mæt. Eller doven. Lidt som når (hvis?) du træner dine muskler – hvis du laver den samme øvelse hele tiden, så aftager effekten. Musklen bliver vant til det, du udsætter den for og effekten aftager. Det er det samme med hudpleje – hvis du bruger det samme på huden hele tiden, så stagnerer den umiddelbare synlige effekt. Prøv at bruge en slags renseprodukt i en periode på et par måneder, og skift så til en anden. Det kan også være at du bruger serum i en periode, og så holder en pause. Eller måske skifter du mellem forskellige dagcremer. Du skal ikke skifte hver dag – og slet ikke, hvis du er helt tilfreds med dine produkter, men rotationen kan være en måde at vække huden lidt på, og give den noget nyt at arbejde med, så du kan have smuk hud. Hele tiden.

Et hurtigt trick til tør hud

Begynder din hud at opføre sig tør, kløende og irriteret, så prøv tricket med at fordele olie på...
 

Acai Facial Mist

100 ml
295,00 kr.
Please wait..
 

Gentle Cleansing Foam

150 ml
265,00 kr.
Please wait..
Share on: