Alt det, du vil vide om solcreme

 
HVORDAN ER JEG SIKKER I SOLEN?
 

Solen er vidunderlig og farlig. Du skal derfor nyde den med omtanke. Husk Kræftens Bekæmpelses tre enkle råd:

Skygge: Nyd livet i skyggen mellem kl. 12-15, hvor solen er skarpest og for alvor viser sin styrke.
Solhat: Husk solhat og dæk huden til med løstsiddende tøj, når solen er på sit højeste.
Solcreme: Brug altid en god solcreme og brug rigeligt. Beskyt din hud hver dag. For det første glimt af forår til den sidste efterårsmorgen – og alle de dage ind i mellem, hvor solen titter frem.

 

HVAD ER UVA- OG UVB-STRÅLER? 
 

Solens stråler indeholder to typer ultraviolette (UV) stråler; UVA og UVB. Det er lysstråler og kan ikke ses. Det
 er vigtigt at beskytte sig mod begge stråler. UVB-stråler kan give solbrændthed, solskoldning og soleksem. UVB-strålerne er især dem, som giver risiko for hudkræft, mens UVA-strålerne kan ødelægge hudens DNA og medføre ældning af huden. Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at man er ekstra påpasselig, når UV-indexet er 3 eller mere. Søg derfor skygge, solhat og solcreme.

 

Hvad er SPF?

 

SPF står for Sun Protection Factor, og er den beskyttelse som produktet giver mod UVB-stråling. SPF-faktoren bestemmes ved at teste soleksponering på menneskehud, og mængden af creme, der skal på for at beskytte huden for at undgå solskoldning. Hvis en hud reagerer med rødmen af en vis soldosis, så skal der med beskyttelse med – for eksempel med SPF 15 – en 15 gange større soldosis til før huden bliver rød.

Hvor meget SPF er så nødvendigt?

 

Ifølge den officielle anbefaling fra Sundhedsstyrelsen hedder det, at SPF 15 er nok i Danmark. Såfremt, du bruger tilstrækkelig mængde creme. Har du lys hud eller skal på ferie tættere på Ækvator, så anbefales det at anvende højere faktor.

 
Hvad er forskellen på fysisk og kemisk filter?

 

Solfiltre er de aktive ingredienser i din solcreme, som forhindrer UV-lys i at trænge igennem til huden, enten ved at reflektere eller absorbere solen stråler. Fysik filter reflekterer strålerne, mens kemiske filtre absorberer. Vi har valgt at anvende fem kemiske solfiltre, som alle lever op til EU's anbefalinger om optimal UVA- og UVB-beskyttelse og er godkendt af den nordiske Svane. Når noget er kemisk fremstillet, betyder det, at det er kontrolleret. Det gør det muligt at have 100% kendskab til indholdet og virkningen af det færdige produkt. Vi anvender kun den gode kemi i Rudolph Sun og Rudolph Sun Kids og bruger forskellige kombinationer af solfiltre alt efter, hvilken solfaktor som ønskes; 

Ethylhexyl Triazone: Kemisk UVB-filter. 

Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate: Kemisk UVA-filter.

Diethylhexyl Butamido Triazone: Kemisk UVB-filter.

Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine: Kemisk UVA-filter, som har en synergieffekt på UVB-filtre og andre UV-filtre. Olieopløseligt filter.

Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine: Kemisk UVA-filter, som har en synergieffekt på UVB-filtre og andre UV-filtre. Vandopløseligt filter.

 

Hvor meget creme er nok?

 

Meget mere end du tror! Anbefalingen lyder, at du skal bruge en hel håndfuld creme, svarende til 40 ml, til hele kroppen, for at få den beskyttelse som SPF-tallet på produktet indikerer. Et barn har brug for en barnehåndfuld til hele kroppen. Det er dog ret meget, og nye undersøgelser fra Miljøstyrelsen viser også, at gennemsnitsdanskeren slet ikke bruger tilstrækkelig solbeskyttelse. Smøres en SPF 15 meget tyndt på huden er beskyttelsen reelt helt nede i en SPF 2-4, og det betyder potentielle solskader.

Smør generøst på for at få fuld beskyttelse, følg i øvrigt anbefalingerne med at søge skygge, og undgå solen i middagstimerne, for den bedste solbeskyttelse til din hud.

Og husk altid at gensmøre når du har badet eller svedt meget. Selvom produkterne er vandafvisene, mindskes solbeskyttelsen efter en tur i vandet.

 

Må man bruge resterne fra sommerferiens solcreme?

 

Rudolph Sun produkterne har en holdbarhed på op til seks måneder, efter den er taget i brug. Hvis du har en slat tilbage fra sidste sommer, som du har haft med på stranden, anbefaler vi, at du kasserer den. Har du opbevaret den åbnede solcreme mørkt og køligt, kan du bruge den. Hvis du oplever, at solcremen lugter eller skiller, så skal den kasseres.

 
Forringes filteret eller beskyttelsen af at produktet har været åbent?
 

Beskyttelsen forringes ikke, men fordi solcremen består af økologiske ingredienser med begrænset holdbarhed, kan vi ikke garantere, at din solcreme dufter og føles som vi synes, den skal, hvis den har været åbnet og brugt i mere end seks måneder. Det er derfor vi siger, at et åbnet solprodukt holder en solsæson.

 

HVAD ER FORSKELLEN PÅ RUDOLPH SUN & RUDOLPH SUN KIDS?
 

Rudolph Sun er en solserie udviklet til voksne og indeholder mange aktive ingredienser, som nærer og plejer huden i solen. Serien indeholder naturlig parfume. I Rudolph Sun Kids har vi fjernet de aktive ingredienser og parfumen. Derudover er Rudolph Sun Kids vandafvisende og rig på lindrende, beroligende og fugtgivende ingredienser såsom agurk.

 
HVAD BETYDER DET, AT RUDOLPH SUN & RUDOLPH SUN KIDS ER SVANEMÆRKEDE?
 

Svanen er det nordiske miljømærke. Mærket er din garanti for, at der tages særlige hensyn til miljøet og din sundhed. Og at kvaliteten er god. Svanen stiller skrappe krav til de solfiltre, der må anvendes i svanemærkede produkter. Der må ikke anvendes filtre, som er på EU's liste over stoffer, som er mistænkte for at være hormonforstyrrende eller klassificeret som allergene.
 

HVORFOR ER RUDOLPH SUN & RUDOLPH SUN KIDS IKKE ECO-CERTIFICERET?
 

Det skyldes den simple grund, at vi ikke er enige i Ecocerts solfilter-politik. De godkender kun fysiske filtre. Vi har valgt at anvende 5 effektive kemiske solfiltre, som hverken fedter, klistrer eller hvidter og samtidig beskytter effektivt mod både UVA og UVB. De 5 kemiske filtre er alle godkendt af det nordiske Svanemærke. Det er din garanti for, at der tages hensyn til dig, miljøet og din sundhed.
 

HVORFOR ER RUDOLPH SUN KIDS IKKE ASTMA OG ALLERGIMÆRKET?
 

Fordi solcremens konsistens, spreadability og egenskaber er vigtige for os. Vi har f.eks. tilsat nærende ingredienser som beroligende kamille og lindrende og fugtgivende agurk. AA godkender desværre ikke disse ingredienser, og derfor har vi fravalgt den certificering. Til gengæld er Rudolph Sun Kids certificeret med det nordiske Svanemærke, som er din garanti for, at der tages særlige hensyn til miljøet og din sundhed. Og at kvaliteten er god.
 

HVOR MEGET ØKOLOGI ER DER I RUDOLPH SUN & RUDOLPH SUN KIDS?
 

Rudolph Sun og Rudolph Sun Kids indeholder mellem 20 og 25 procent økologiske ingredienser. Du kan se præcis, hvor meget økologi det enkelte produkt indeholder ved at kigge nederst på produktets ingrediensliste. 20 og 25 procent økologi lyder umiddelbart ikke af meget, men vand tæller f.eks. med som en naturlig ingrediens og ikke en økologisk. Og vand kan ofte være en hovedingrediens.

 
INDEHOLDER RUDOLPH SUN PARFUME?
 

Rudolph Sun indeholder naturlig parfume, som er fremstillet ud fra naturlige olier uden syntetiske indholdsstoffer. Vi har valgt en naturlig parfume, der er helt fri for de 26 allergene parfumestoffer, som flest mennesker reagerer kraftigst på og EU anbefaler, at man undgår.
 

INDEHOLDER RUDOLPH SUN KIDS PARFUME?
 

Rudolph Sun Kids indeholder ikke parfume.


 

ER RUDOLPH SUN KIDS VANDafvisende?
 

Rudolph Sun Kids er vandafvisende, men efter badning og tørring vil noget af solbeskyttelsen være vasket af, selvom den er vandafvisende. For at få den fulde beskyttelse skal du huske at smøre dig ind efter en dukkert.

 

Pletter og misfarvning fra solcreme – hvad sker der?

 

Solcreme kan give pletter og smitte af på tøj og andre genstande. Lad derfor solcremen tørre helt ind, inden du tager tøj på - det er solfilteret, som beskytter mod solens UVA- og UVB-stråler, der i nogle tilfælde kan misfarve, og det forhindrer du bedre, hvis du lader dig lufttørre godt. Overvej også dit tøj- og håndklædevalg – lad måske det mest sarte tøj, den silkehvide kjole og de hvide håndklæder blive derhjemme. Du kan også minimere risikoen for pletter, hvis du vasker hænder efter indsmøring. 

Hvis uheldet er ude, anbefaler vi følgende:  

1. Påfør rigeligt flydende vaskemiddel til kulørte tekstiler direkte på pletten, og lad det virke natten over – eventuelt i en lukket plastikpose. Dette får tøjfibrene til at svulme op, så misfarvningen lettere kan løsne sig. 

2. Vask tøjet efter anvisningen på tekstilmærket. 

3. Gentag om nødvendigt processen 2-3 gange

VIGTIGT: Du må IKKE bruge vaskemiddel med optisk hvidt, blegemiddel eller pletfjerner med OXI-effekt, da det kan forværre pletterne og gøre dem sværere at fjerne.

Blød neglelak

 

Nogle solcremer kan opløse neglelak, og selvom det umiddelbart lyder lidt giftigt, så er der intet i Rudolph Sun produkterne, der er farligt. Fordi der i solcreme i dag er høj UV-beskyttelse – altså mange filtre, er man nødt til også at tilsætte en større mængde blødgørende olier  for at sikre, at solcremen er nem at smøre på huden. Det er disse olier, der virker blødgørende på din neglelak. Dertil er kravene til lak også blevet skrappere, og de er derfor blevet lettere opløselige.

 

 

 

 

Keep that summer glow

 

Acai Facial Scrub Mask

100 ml
295,00 kr.
Please wait..
 

Acai Body Scrub

200 ml
325,00 kr.
Please wait..

Solstrejf i børnehøjde

Rudolph Sun Kids

Sol

Se alle solprodukter

Sol og SPF på skuldrene

Der findes næsten ikke et modehus med respekt for sig selv, som ikke har designet en top,...

Prisvindende solbeskyttelse

Danish Beauty Award er den danske skønhedsbranchens svar på en Robert eller Bodil, eller Oscar, om...
Share on: