Dengang mor var konfirmand

”Min mor havde en ret smart tøjbutik, da jeg var barn, og det var Per Bjerg, som også lavede tøj til butikken, som havde syet min kjole. Den var lavet af en gammel, fransk dug, som han havde fundet i Paris – i et flot gult, orange og grønt mønster. Ja, det var jo påske.

Jeg havde ikke en fast ide om hvordan kjolen skulle se ud, men jeg vidste, at jeg bare ikke skulle ud i brudelooket med flæser og lyserøde bånd om maven. Jeg var dengang generelt ret bevidst om, at jeg ikke ville ligne de andre, og så var det jo heldigt, at jeg havde en mor med en tøjbutik. Alle de små kollektionsprøver, hun fik hjem, dem kunne jeg passe, og derfor gik jeg tit i anderledes tøj end mine kammerater. Og jeg elskede det. Når det er sagt, så havde jeg altså også min del Ball-trøjer og FidoDido …

På konfirmationsdagen havde jeg espadrilles på – den slags, der skulle bindes med bånd omkring anklen – og de var broderet med gule blomster og blade. Meget flotte. Håret havde jeg selv sat med en knold i nakken og et gult spænde i pandehåret, så det kunne holde højden, perlekæden havde jeg lånt af min mor, og så må jeg indrømme, at jeg nok havde en form for skinnende, silk-look strømpebukser på.

Festen blev holdt hjemme på gården. Bordpynten havde vi selv lavet af en masse æg som var duppet med grøn og orange farve. Ej, hvor kan jeg huske, at vi pustede æg i en evighed…. Jeg kan ikke rigtig huske maden, vi fik, ud over nogle helt specielle kuvertbrød som kokken Stig havde lavet. Han havde nemlig bagt brødet i små urtepotter og de var helt vildt sprøde og lækre.

Min mor holdt tale for mig og hun sagde mange søde ting. Blandt andet sammenlignede hun mig med en tulipan – smuk og helt særlig, og på ingen måde lige så ordinær som en rose. Det bliver jeg stadig bliver glad af at tænke på. Jeg kan huske, at jeg godt nok var lidt træt af min mor på selve dagen. Hun var normalt virkelig, virkelig smart klædt på,  cool og meget flot, men lige til min konfirmation valgte hun altså at tage en grøn safarinederdel og et enormt bredt krokodillebælte på. Det syntes jeg bare ikke hun kunne være bekendt. Jeg syntes, at det var sådan et ærgerligt sæt. I dag kan jeg jo godt se, at hun var total cool, men dengang var det bare…. Ej!

Af mine forældre fik jeg en sprogrejse til England. Min moster Lis havde fået speciallavet en kopi den sejeste hat, som vi sammen havde set og savlet over fra Nørgaard på Strøget. Den var rund og uden skygge med en slags medaljon foran, og alt for dyr. Men fik Lis den lavet til mig, og jeg elskede den. Der var ingen, der fattede det i Vejen – det var helt perfekt. Jeg fik også nogle smykker, som jeg faktisk bruger den dag i dag, og en Mulberry-taske af nogle af mine forældres københavnervenner. Den var dog ikke lige mig. Så fik jeg de obligatoriske billeder fra kammeraterne og en sølvring af min kæreste. Som slog op med mig lige bagefter…

Vores Blå Mandag blev spenderet i Odense – i et blomstret shorts-sæt fra Esprit. Jeg købte vist ikke andet end et par træ-øreringe hos en gadesælger – en lille papegøje og en tiger. Dem har jeg også endnu!”

Andrea

 

Gavetips til årets konfirmander

Mangler du ideer til konfirmationsgaverne? Må vi anbefale lidt fra Rudolph Care, der passer perfekt til ung hud?

Essentials to go - Lidt af hvert og nemme at have med på farten.

Deodorant + Body Soap - Det lækre sæt til sportstasken.

Shampoo + Balsam - Alle ønsker sig jo pænt hår.

Cleansing Foam og Facial Mist - Hvis fin hud står øverst på ønskelisten.

Gavekort - Hvis konfirmanden bare vil vælge selv …

 

Spring Lovers

0 ml
995,00 kr.

Udsolgt

 

Essentials to go Cleansing Edition

0 ml
295,00 kr.

Udsolgt

 

Gavekort

 

Sun Body Lotion SPF 30

150 ml
185,00 kr.
Please wait..
 

Acai Facial Mist

100 ml
295,00 kr.
Please wait..
 

Gentle Cleansing Foam

150 ml
265,00 kr.
Please wait..
 

Keep On Rolling Deo

50 ml
165,00 kr.
Please wait..
 

Sun Face Cream SPF 15

50 ml
225,00 kr.
Please wait..

SOS til uren hud

Tina Ebbesen Jensen driver Askepot Skønhedsklinik i Silkeborg, hvor du kan få alle de...

Nyt beauty univers, du skal kende

Hvorfor har du skabt Wash Your Face - altså hvorfor lige et univers til så unge piger? Jeg syntes,...
Share on: