Gløden indeni

15.03.2020

 "Hvornår har du sidst læst en rigtig god bog? I disse nye hverdage hjemme, oplever jeg pludselig tid på en helt anden måde. Og også, at der er blevet lidt mere af den til mig selv og den bruger jeg gerne på at gøre min, for tiden, meget lille verden lidt større”

Egentlig læser jeg en masse for mine børn, og jeg elsker højtlæsning i det hele taget. Både det at lytte og at læse giver ro og er med til at distrahere din hjerne, så den slipper eventuel stress og bekymring. Det får dig til at slappe af, og det kan ses på dit ansigt.

Holder man sin hjerne i gang, holder man sig i form. Så det gælder om at dyrke og dykke dybt ind i en fortælling om et emne, som optager dig"

Her får du mit bud på tre bøger, som rører mig, og som jeg gerne fortæller passioneret om…

1. "Fruen" af Malene Lei Raben. I det sene efterår udgav min veninde sin debutroman om at vokse op i 70’erne med en mor, der sætte spor på godt og ondt i sine døtre gennem et langt og stormfuldt familieliv. Større kærlighedserklæring og ærlighed skal man lede længe efter.

2. "Enkelt" af Yotam Ottolenghi. Kan man fordybe sig i og læse en kogebog? Ja! Hvis man som mig elsker mad, smag og konsistens, så er den her et sandt eventyr. Ottolenghi har revolutioneret det grønne køkken for mig med fokus på smag, ganske få ingredienser og en enkelthed, som jeg finder helt vildt inspirerende i mit eget arbejde og i den grad i min kost.

3. Højskolesangbogen. Jeg elsker at synge i vilden sky og rigtig gerne sammen med andre. Højskolesangbogen er vores fælles historie og er fuld af så mange smukke sange. Den skal både læses for poesien og gjaldes højt hver gang, lejligheden byder sig.

 

"Et godt varmt bad og tidligt på hovedet i nyvasket sengetøj, i seng med en fantastisk historie i hænderne er den skønneste kur mod stort set alt!"

 

God læselyst.

 

Andrea Elisabeth Rudolph

Share on: