Gløgg så hvid som sne

Vi er vilde med Meyers hvide gløgg, der ikke er så tung som en traditionel rødvins-gløgg, men alligevel giver dig røde kinder og saglige smil på læben.

Opskriften her er til 6-8 glas – så kan du selv gange op, afhængigt af, hvor tørstige gæster du får.

 

Meyers hvide gløgg med frugtbrændevin

5 dl god æblemost

3 dl vand

2 dl koncentreret hyldeblomstsaft

Saft fra en halv citron

2 spsk rørsukker

1 stjerneanis

3 hele sorte peberkorn

1 kardemommekapsel

1 skive ingefær, ca. ½ cm

1 pære

½ - 1 dl pære eller æblebrændevin

30 g lyse rosiner

 

Sådan gør du

Kom alle ingredienser, på nær brændevin, rosiner og pære, i en gryde og kog dem op.

Tag gryden af varmen og lad gløggen trække i en lille time, så krydderierne får tid til at afgive smag.

Sigt så krydderierne fra gløggen, og varm den let op. Smag til ingefær og måske ekstra citronsaft. Du kan med fordel rive ingefæren og presse det mellem to skeer for at få saften ud.

Tag så gløggen af varmen og tilsæt brændevinen. Herefter må gløggen ikke koge. 

Skær pæren i små tern og fordel dem i glas med rosinerne inden du hælder den varme gløgg på.

Server straks. Skål!

Share on: