Hella Joof og Glimmer-reglen

Glimmer-reglen handler lidt forsimplet om at være taknemmelig. Om at det det smukke, gode, givende i det man har, i stedet for hele tiden, at søge efter noget andet. Og så handler den om, at man skal lade den taknemmelighed smitte af på alt det andet, man har gang i. Man skal drysse glimmer på det gode, og lade lyset skinne på det og nyde synet af tusinde levende glimt. Læs bare med her i et uddrag fra Papmaché Reglen:

…. Der findes en praksis, som er ret overskuelig, og som ikke kræver en stor religiøs overbygning; Man skal drysse glimmer på, hver gang der sker noget godt, og stille det på kaminhylden. Jeg ved godt, at de fleste moderne hjem ikke har en kaminhylde, men så må man enten bygge en eller skabe sig en indre kaminhylde – en mental kaminhylde, så at sige. Og hver gang der sker noget godt, så takker vi, tager oplevelsen og hælder glimmer på og stiller den op på kaminhylden. Så står den dér og fanger lyset og kaster det ud i rummet igen som små lys-mus, ligesom en prismekrone. Det hele handler overordnet om lys. Lys, der fortrænger mærket. Men det behøver du ikke tænke over. Det sker af sig selv.

”Er der ikke noget, der er for småt til at blive dyppet i glimmer?” tænker du måske og synes, det bliver akavet at sidde og takke for, at der er tilbud på kanelsnegle.

Svaret er nej. Der er ikke noget, der er for småt. Alt, der gør dig glad, kan bruges. At du ikke kom for sent i morges, fordi der var grøn bølge. En kompliment. En vintergæk. En børnetegning. En hjælpende hånd, når man skal parallelparkere – glimmer på!

At du ikke var gravid med ham Lars, som lugter af eddike ud af munden, og som du kun gik i seng med, for at det ikke skal hede sig, du aldrig får sex. At kondomet sprang, var et uheld, men den slags sker, fordi det var så stor en misforståelse, at du overvejede at tage en fortrydelsespille allerede inden samlejet. Allerede i taxaen faktisk. Tak for, at du ikke er med barn, og glimmer på, at du aldrig går hjem med sådan en nitte igen!

Tak og glimmer på. Sådan vænner vi vores hjerner til at huske det gode. Og det er meget vigtigt at sige tak. Folk, der er glade for deres liv, er altid taknemmelige. De er ikke nødvendigvis rige eller pæne eller kloge, selvom det selvfølgelig hjælper. De er først og fremmest taknemmelige.

Følelsen af taknemmelighed er den følelse, som gør os lykkeligst. Tænk bare på alle de mennesker, der har alt, hvad man kan ønske sig, men ikke er glade. Veninder, der brokker sig over for lidt skabsplads i stedet for at glæde sig over alle de sko, de har. Men det er et andet kapitel, for brok fylder så meget i vores liv, at det må have sin helt egen regel. Selvfølgelig er der mennesker, der har for lidt skabsplads. Men der er også nogen, der ikke engang har et skab.

Næste gang du prøver at overhale en bilist med blød hat i en gammel Mazda 323, og en fyr i en Tesla kommer blæsende bagfra, og du heldigvis når at reagere og trække ind i din egen vognbane igen, så skal du, i stedet for bare at tænke ”pyha” og sidde med langstrakt langemand og bisse over fyren i Teslaen, også huske at tænke ”tak, fordi der ikke skete noget”. Og næste gang du taber din pung, og der er nogen, der ringer og siger, at de har fundet den, så husk, lige efter ”fedt!” følger et ”tak”. Du behøver ikke takke nogen bestemt, du kan takke universet eller luften foran øjnene eller Gud, hvis du tror på ham. Det er ikke afgørende. Det er alene følelsen af taknemmelighed, der er afgørende.

Tak og glimmer på og op på kaminhylden!

 

Hella Joof er filminstruktør og skuespiller, og nu også forfatter. Hun har for tiden sit eget tv-program – Hellas Have på TV2 Fri.

 

Din glimmer-filosofi handler taknemmelighed – hvornår begyndte du selv, at drysse mentalt glimmer på dit liv, og hvad satte det i gang?

Det gjorde jeg nok for cirka ti år siden. Jeg var i en lidt svær periode og da jeg kom ud af den besluttede jeg mig for at være glad for det jeg havde  i stedet for at være skuffet over det jeg ikke havde

 

Hvorfor er al det glimmer så vigtigt? Og kan man egentlig få for meget glimmer?

Jeg tror ikke, der er grænser for glimmer. Ellers kan man jo bare dele ud af det.

 

Kan glimmer-reglen også bruges på badeværelset – eller sådan i skønhedsøjemed, generelt?

Den kan bruges overalt. Se på dine smukke øjne i stedet for at ærgre dig over din lille overlæbe. Glæd dig over alt det, der er dig. Det er lige som det skal være.

 

Hvordan skaber du tid til dig selv med en formentlig godt fyldt kalender, og hvor vigtigt er det for dig? 

Jeg skraverer uger og dage i min kalender, hvor der står FRI, og så må jeg ikke sige ja til noget. Jeg er semi-arbejdsnarkoman. Og det er en glæde for mig at arbejde. Men jeg SKAL holde fri og gå rundt i haven og snuse til en rose. Ellers bliver jeg gakkelak.

 

Hvad vil du helst bruge lidt ‘fri-tid’ til?

Søvn er en kæmpe lukses. Og det er jo det bedste ved at have voksne børn. At man selv bestemmer over sin egen søvn. Jeg elsker at sove længe. Og at nappe en morfar i hængekøjen. Og karbad er min hemmelige last med dejlig badesalt og ansigtsmaske og pimpsten til fødderne.

 

Hvordan ser din daglige skønhedsrutine ud?

Jeg tager et bad om morgenen og vasker hår hver dag, for jeg sveder meget om natten fordi jeg er i overgangsalderen. Jeg bruger serum og øjencreme og noget olie på halsen og brystet jeg gor den gas med alle mulige produkter og passer meget på min hud. Bruger altid faktor 50 hvis jeg er i solen. Jeg laver bryn for ellers ser jeg for udvisket ud. Men ingen makeup til hverdag.

 

Hvad elsker du at forkæle dig selv med – på beautyfronten?

At få massage og ansigtsbehandling. At få lavet negle. Jeg har jo en have og hvis jeg får lavet negle så husker jeg at bruge havehandsker.

 

Hvad har du liggende på dit natbord lige nu?

Ørepropper, Hælcreme, håndcreme og en masse bøger

 

Har du særlige ritualer eller tricks, du tyr til, når du kan mærke, at du er ekstra presset - både mentalt og fysisk?

Jeg mediterer og går i karbad. Gerne samtidig. Jeg mediterer hver morgen inden jeg står ud af sengen. Og inden jeg falder i søvn.

 

Har du et Rudolph Care produkt, du er særligt glad for?

Roll-On Deo. Og Herbal Mint Shampoo.

 

 

 

MERE GLIMMER & SHIMMER I HVERDAGEN

Det er ikke kun indeni, du kan skrue op for glimmeret. Sun Body Lotion SPF 30 Shimmer Edition søger for glimrende solbeskyttelse mens After Sun Shimmer Sorbet og Golden Kiss Body Oil tryller med funklende fugtpleje. Smukkere påmindelse om "Glimmer på - og op på kaminhylden" findes vel ikke. 

TAK - og glimmer på ♥

Rudolph-teamets solfavoritter

SOFIE After Sun Shimmer Sorbet vil jeg bruge på bare stænger hele sommeren, på job, til fest og på...

A Hint of Summer

A Hint of Summer er en økologisk selvbruner, der giver dig gylden glød og gør det nemt at opbygge...
 

Sun Body Lotion SPF 30 - Shimmer Edition

100 ml
165,00 kr.
Please wait..
 

Aftersun Shimmer Sorbet

100 ml
225,00 kr.
Please wait..

Værd at vide

Om Rudolph Sun & Rudolph Sun Kids
Share on: