Januar uden afsavn

gør noget godt for dig selv i januar

Januar er den måned hvor man skal gøre det så godt for sig selv som muligt. Det er i hvert fald den måde, jeg kommer igennem den mørke måned på. Man er jo tit økonomisk helt flad i januar og må spinke og spare. Der er heller ikke for mange fester – slet ikke hvis man har små børn – og derfor synes jeg ikke man skal gøre det hårdere for sig selv. Folk sætter sig mange hårde mål i januar fordi nu skal man ligesom starte på en frisk. Sundere mad, mere motion, ikke flere smøger, nul sukker – hele ens liv kommer på en form for slankekur.

Jeg har aldrig været sådan en slankekurs type of girl. Jeg ved godt, at jeg er heldigt stillet med gode gener og et højt stofskifte, men der er også noget i mig, der ikke tror på slankekure. Jeg vil hellere vende den om og tænke på alt det gode, jeg giver til min krop, mig selv og mit liv – fremfor hvad jeg må undvære.

Min plan er, at fylde min januar med hjælpende hænder. Claus skal afsted for at kommentere EM håndbold i tre uger af januar, så jeg er alene med børnene i ret lang tid. Vi er heldige, at have den sødeste barnepige i verden, så vi skal ses rigtig meget i januar, ligesom venner og familie også får lov til at hjælpe. Det giver mig lidt luft til at gøre noget godt for mig selv, så det hele ikke drukner i praktik.

Det er min plan at jeg skal have lidt massage, og tage mig tid til at vinterbade i den klub, jeg er blevet medlem af. Den ligger et stykke vej fra vores lejlighed, så det kræver lidt planlægning. Men fordi havdyb er noget af det, der gør mig allermest lykkelig og virker øjeblikkeligt, så skal det prioriteres. 

gør januar til en dejlig måned

Tre ting, der gør min januar lidt nemmere

1. Jeg har tænkt mig, at planlægge vores næste ferie og en weekend til Claus og mig, så det er i kalenderen. Tanken om en fremtidig ferie plejer også at være god til at hjælpe mig igennem januar.

2. Jeg lader alle vores julelys blive hængende i resten af de mørke måneder – helt indtil marts faktisk. Julepynten bliver pakket ned, men lysene er så smukke, så de får lov til at skinne.

3. Jeg vil prøve, at få maden leveret. Simple Feast laver økologiske måltidskasser, hvor man bare skal varme og anrette maden. Det vil gøre det nemmere for mig selv, når jeg skal være alene med børnene. Samtidig har de lavet en ret god app med virkelig lækre vegetar opskrifter, som jeg også vil prøve at kaste mig over. Ikke fordi vi skal leve vegetarisk, men jeg er ikke så dygtig til at lave vegetariske retter og vil gerne skrue lidt ned for kødet.

 

Økologisk ansigtscreme

Alenetid

Kunsten at få din parfume til at dufte hele dagen

En parfume er bygget op af forskellige duftmolekyler, der blander sig med din egen duft, når...
Share on: