Kunsten at rejse alene – og lidt dugfriske London-tips

Jeg har aldrig været bange for at rejse alene, og har været på utallige soloture til forskellige steder rundt om i verden. Blandt andet rejste jeg hele tre måneder alene rundt i Costa Rica. Jeg lider ikke af hjemve og elsker mit eget selskab, men når det er sagt, så kan jeg sagtens forstå, at man kan få lidt bløde knæ ved tanken om at tage alene på ferie. Vi er jo som regel sammen med enten familie, venner eller kæreste, når vi rejser, og hvis man er blevet nogens mor, så kan det være endnu sværere, at lade sig selv tage på solotur. Det kan dog virkelig anbefales.

Hvis du ikke kan lide tanken om at spise alene, så prøv det alligevel. Du får lov til at spise helt uforstyrret (en sjælden luksus for mødre), og skal ikke tage hensyn til andre end dig selv. I de fleste storbyer spiser mange alene, så du behøver ikke føle dig som ”hende uden date” eller Palle alene i verden. Tag en god bog med, køb et lækkert magasin eller hold i hånd med telefonen. Du kan også bare sidde og se på alle de andre – det elsker jeg.

Hvis du er bange for at fare vild, så lav en rute med de steder og butikker og ting, du vil se, og hold dig til den. Selvom meget af det sjove jo netop er at opdage nye steder ved et tilfælde. Og så har du jo også en gps og kort i telefonen – hvis du er for generet til at spørge folk på gaden om vej.

Hvis du ikke kan lide at sove alene, så tænk igen på freden. Og roen. Og at du har fjernbetjeningen helt for dig selv, eller uforstyrret fred til at læse din bog. Du kan også bruge oceaner af tid på badeværelset eller spise chips i sengen. Du bestemmer selv. Du skal heller ikke rydde op og du kan endda bestille morgenmad på sengen.

Men det allerbedste ved at rejse alene er, at man når at mærke, at man savner sine elskede …

 

 

DYGFRISKE LONDON TIPS

Stay here

London har sindssygt gode hoteller og mit valg afhænger altid af om det er en kærestetur eller en arbejdstur, hvor jeg skal alene afsted. Hvis formålet er en kærestetur, så er hotellet klart en del af oplevelsen, og så må det gerne koste lidt mere. Når jeg rejser alene, vil jeg hellere bruge tiden på gaderne og på at opleve noget, end at sidde på mit hotelværelse, og så vælger jeg noget lidt mindre.  

Da jeg var i London for nylig prøvede jeg et nyt hotel – Mimi’s Hotel. Det lå midt i Soho og ikke så langt fra de forskellige møder jeg havde planlagt. Hotellet var meget småt med søde, bittesmå værelser – med vægge malet i Rudolph Care-farver. Sengen og dynen var vidunderlige, der var rent og pænt, og badeværelset var dejligt. Perfekt til en enmandstur.

Mimis Hotel, Frith Street 56-57 i Soho, en sidegade til Dean Street. 

 

Go see

Jeg elsker London, og skal helst nå en tur til East London omkring Shoreditch, Hoxton og Bethnal Green, når jeg er i byen. Det er et vidunderligt kvarter, som jeg har lært godt at kende, fordi min søster har boet der i en årrække. Det kan vel sammenlignes lidt med Københavns Vesterbro. Der er mange utroligt fine små butikker, også rigtig mange herrebutikker. Den perfekte julegave-destination, hvis du skal shoppe til kæreste, far og brødre.

Brick Lane er også en gade som er et besøg værd. Især om søndagen, hvor der er også er et stort marked her. 

Redchurch Street er endnu en favorit, og er du i området kan jeg anbefale morgenmad på Barber & Parlour 64-66. En slags deli, hvor du også finder en barber, en biograf og en beauty salon. 

Og så skal stormagasinet Selfridges på Oxford Street besøges. Jeg kan ALDRIG få tid nok herinde. Deres beauty-afdeling er for vild, kælderen med alt til bolig og køkken er genial, og bogafdelingen på øverste etage er vidunderlig – for ikke at tale om etagerne med sko og tøj. To die for.

Jeg må også altid en tur forbi det fantastisk øko-sted Daylesford, i Notting Hill. Man kan både bo hos dem på deres farm, de har kokkeskole, og det er en dejlig butik og restaurant. Meget skønt og inspirerende. Daylesford på 208-212 Westbourne Grove

I Central London er Liberty i Regent Street et af mine faste besøgssteder. Det er et af Londons ældste stormagasiner, der er noget så charmerende med den gamle knirkende trappe og lidt old school indretning. Jeg køber en julekugle om året her. Efter et besøg her er det oplagt med en gåtur på Regent Street, som ligger lige bagved – fyldt med gode butikker. Husk at tage afstikkere i sidegaderne. 

Hvis man som jeg ikke kan få nok af mad og øko, så er Whole Foods Market, 63-97 Kensington High Street et must! Det er et øko-supermarked, med de lækreste sager. Det er også restaurant, og så bliver jeg altid inspireret udi økologi og bæredygtighed. Der er flere Whole Foods i London, men den i Kensington er den største. Og bedste, synes jeg.

 

Eat here

Mad… Der er et UTAL af lækre spisesteder i London, og jeg kunne nævne SÅ mange steder, men her får du tre, som alle ligger i Soho, og som er drøngode og hyggelige;

Thai; Busaba Eathai Soho på 106-110 Wardour Street

Italiensk (har åben til midnat også en god sted bare at få en dessert eller en lille natmad); Princi, 135 Wardour Street

Spansk tapas; Barra Fina, 26-27 Dean Street 

 

REJSETIP

Støttestrømper! Måske er det især fordi jeg er gravid, men hold nu op, det er rart at have dem på. Man behøver dog ikke være gravid for at bruge støttestrømper (og de behøver heller ikke være hudfarvede a la bedstemor). Jeg bruger dem efterhånden altid når jeg flyver, hvad enten det er en kort eller lang tur, og så bruger jeg dem faktisk også på dage, hvor jeg traver gaderne tynde. 

Falke har gode støttestrømper – både som strømpebuks eller knæstrømpe - og de hedder Airport.

 

 

 

Rudolph rejse

Tag dit yndlingsprodukt med på rejse

Rudolph på rejsen

Alle Rudolph Care-produkter – med undtagelse af kropsprodukterne – findes i...

Tips til dig, der skal rejse med en baby

Dynebetræk Jeg har altid ekstra dynebetræk med og bruger dem også uden dyne til at svøbe i og til...
Share on: