Kvindekamp og kamp-seje kvinder til dig

Kvindernes International Kampdag har mere end 100 år på bagen, og hvor den førhen hovedsageligt blev brugt på demonstrationer, har dagen udviklet sig til at danne rammen om debatmøder og kunstneriske manifestationer med en agenda om bedre vilkår for kvinder. Selvom kvinder ligestillingsmæssigt i dag står langt bedre end for 100 år siden, så er der stadig masser at arbejde med. Og derfor også stadig brug for en dag til at markere behovet for at kæmpe og fejre. Tjek din lokale fagforening, museum eller kvindeorganisation, hvis du har lyst til at deltage i en af dagens mange arrangementer landet over. Hvis vi var i Århus ville vi helt klart besøge Kvindemuseet, der om nogen har fokus på kvindekampens historie i Danmark.

Du kan også fejre dagen med at skrue helt op for Rudolph Stories THE FUTURE IS FEMALE PLAYLISTE (som du finder lige her) som journalist og DJ Nannalicious (aka Nanna Balslev) har lavet til anledningen. Den er spækket med de stærkeste kvindelige kunstnere, og hvis du ikke allerede er stolt over at være kvinde, så bliver du det nu…

 

Andrea om kvindekamp og kamp-seje kvinder

”For mig handler kvindekamp om ligestilling, men ikke om, at kvinder skal være ligesom mænd. Vi skal have lige vilkår og lige løn som mændene, men vi skal ikke miste vores kvindelighed i den proces. Der er forskel på kønnene og den forskel er vigtig for balancen mellem os. Når det er sagt, så har de fleste af de kvinder, jeg beundrer en veludviklet maskulin side. Det har jeg nok også selv, og måske er det balancen mellem de maskuline og feminine værdier og egenskaber, der gør personerne beundringsværdige.

 

Den dansk-spanske flamencodanser Selene Muñoz, er en af de kvinder, jeg beundrer. Hun er virkelig en kunstner og jeg græder nærmest altid, når jeg ser hende danse. Flamenco passer så godt til mig og mit temperament og når Muñoz danser er det på en gang sårbart og stærkt, så maskulint og samtidig feminint. Hun måtte gerne lære mig at danse…

Måske er hun lidt for oplagt, men Michelle Obama er måske en af de sejeste kvinder, jeg kan komme på. Hun er et forbillede og helt unik. Hun har humor og rummer en kvindelighed, der ikke kommer i vejen for hendes politiske agenda, når hun taler til de unge kvinder om uddannelse og ligestilling. Hun er forbilledlig. Jeg er meget betaget af hende og hun står på min liste over mennesker, jeg gerne vil møde. 

Og så er der Meryl Streep. Hun er en formidabel skuespiller, og hun ligger ikke under for sin branches syn på det at ældes. Hun er naturlig og ældes på den smukkeste måde. Jeg elsker hendes hardcore holdninger, og at hun ikke virker til at lade sig styre af andre end sig selv.”

Andrea

Andreas historie

Begyndelsen på en god slutning

Livsforandrende begivenheder i 2017

3 ting, jeg glæder mig til i 2017 1. Jeg glæder mig meget til at møde min baby, og se hvad det er...

Åh, den er hård – forkæl dig selv!

Januar skal ikke handle om slankekur og straf-træning, hvis du spørger Andrea. Hun fylder den mørke...

Shop alle

Se alle produkter
Share on: