SELVOMSORG A LA IDA WOHLERT

 

Hvad elsker du at forkæle dig selv med?

I min verden er forkælelse tid. At give sig selv tid. Det, at jeg ikke overbooker min kalender, er en opgave, jeg har givet mig selv de sidste par år. Og det er en evig øvelse i at sige nej og prioritere det, der er virkelig nødvendigt og fravælge det, der er fyld. På den måde skaber jeg mere tid til mig selv som jeg kan bruge på det, der lader mig op. På de dage, hvor jeg er på skærmen, så er alt overflødigt skåret væk, og jeg koncentrerer mig om arbejde og familien. Men på fridagene bruger jeg tid på hyggeting og veninder og alenetid.

Helt lavpraktisk, så elsker jeg et godt, langt karbad. Det må være noget, jeg har arvet fra min mor, for hun har det ligesådan. Et godt, langt karbad kan kurere meget – nogle gange kommer ungerne og vil være med, og det er også hyggeligt, men det er virkelig en stor luksus, at tage et karbad alene. Så fylder jeg badesalt eller badeolie i vandet, lægger en maske i ansigtet og tænder et lækkert duftlys. Der er noget med vand og levende lys, der bare skaber spastemning. Det elsker jeg.  

Det er en luksus at tage sig tid til at spise sundt. Men det er mere tidskrævende end bare en hurtig rugbrød, og kræver planlægning og omtanke. Jeg kan mærke at jo ældre jeg bliver, jo bedre fungerer jeg, når jeg lever sundt. Min krop fungerer bare bedre, så jeg prøver virkelig at prioritere det.

Hvad er selvomsorg for dig – og hvordan prioriterer du det?

Jeg er et ret socialt anlagt menneske, men elsker også at være alene og sørger for at skabe ro omkring mig selv ind i mellem. De sidste 11 år, hvor jeg har lavet live-tv – først på News og nu på Go’Morgen Danmark – så har jeg altid nogen i ørerne og alting er talt ned på sekundet. Det lyder måske lidt ego-frans, men min behov for ro og for bare at være mig selv, er blevet større med årene. Jeg kender efterhånden så mange, der er gået ned med stress, at jeg er meget bevidst om ikke at tage pladen for fuld, men sørge for at give mig selv lidt luft. Det gør jeg blandt andet når jeg rider. Jeg rider en del og gør det oftest alene. Andre gange går jeg ud og spiser en frokost med mig selv. Det er fedt, og jeg føler mig ikke ensom. Alenetid er virkelig godt for balancen.

Har du særlige ritualer eller tricks, du tyr til, når du kan mærke, at du er ekstra presset - både mentalt og fysisk?

Når jeg ikke har set mine nære veninder i lang tid, så kan jeg mærke det på min overskud. Det bliver på en måde bare mindre. Så sørger jeg for at få en aftale i kalenderen med dem – det er okay, at den ligger et par uger ude i fremtiden, bare den er der. Så mødes vi når ungerne er lagt og fædrene har taget over. Man er jo nødt til at aftale det, for det sker jo bare ikke impulsivt efter vi alle har fået børn. Det allerbedste er, når vi tager på tur med et par overnatninger – uden mænd og børn – bare veninderne. Det er mental luksus.

Gør du noget særligt for at pleje din hud?

Jeg har faktisk ret sart hud, og den reagerer med problemer fra tid til anden. Selvom jeg elsker, at prøve alt muligt forskelligt, så holder jeg altså lidt igen i ansigtet. For tiden fungerer phFormulas rens og ansigtscreme godt for mig. Jeg er ret vild med Rudolph Cares Facial Scrub Mask som jeg bruger tit, og også Eye Creme er jeg glad for. Derudover sørger jeg for at få ansigtsbehandlinger ofte, for at få renset huden i bund, og for at nogen holder øje med min hud og giver mig vejledning i hvad den behøver.

Når det kommer til makeup, så er jeg ikke så striks omkring ingredienserne, som jeg er med min hudpleje. Makeup er jo en stor legeplads og jeg elsker at prøve nye ting. Når jeg er på arbejde bliver der brugt meget makeup, og det vigtigste er, at det er pænt og holdbart, og at farverne passer til mig. Jeg tager al makeuppen af, inden jeg tager hjem.

Hvis jeg skal noget særligt – rød løber eller den slags – så får jeg ofte lavet en Spray Tan. Jeg har fundet den bedste tanner og hun ved altid lige hvor meget, der skal til, så det ser naturligt ud. Jeg har en hud, der tager meget imod solen, så jeg bruger altid en SPF 50, og vil hellere brunes kunstigt med spray tan end ude i solen.  

Hvad har du altid med dig i tasken?

En håndcreme. Lige nu er det en fra Amazing Space. Min lipbalm fra Bobbi Brown som jeg sværger til, er også altid med. Jeg har ret mørke læber, og lipbalmen, der er svagt rosa, dæmper det lidt.  

Vicks bolcher ligger der også altid. Ikke fordi jeg har ondt i halsen – de er bare gode. Og så en RawBite bar, så jeg altid har noget sundt, hvis jeg bliver sulten.

Hvad er dine favorit rejsedestinationer og hvad er must-see?

Lige om lidt tager jeg hele familien med på skiferie i Schweiz, hvor vi er kommet igennem mange år. Det er fantastisk – især nu hvor ungerne er begyndt at lære at stå på ski. Vi samler hele familien og er sammen i en uge, og det er noget helt andet end når man er samlet i julen. Det er fuld skrald på hygge og nærvær i sådan en uge.

Har du et favorit Rudolph Care produkt – hvorfor og hvordan bruger du det?

Shampoo og balsam! Jeg har klassisk fint skandinavisk hår, og Herbal Mint Shampoo udtørrer ikke og tyngder ikke. Og så er den drøj. Håret efterlades gennemfugtet og ikke tungt. Jeg har egentlig aldrig gidet at bruge penge på shampoo og bare brugt noget tilfældigt fra supermarkedet, men jeg må sige, at det er noget andet, når man prøver noget, der skræddersyet til et hår som mit.

 

 

 

Acai Facial Scrub Mask

Acai Facial Scrub Mask
 

Acai Body Scrub

200 ml
325,00 kr.
Please wait..
 

Shower Power Body Soap

250 ml
145,00 kr.
Please wait..

Andreas hårtips

”Knaser spidserne eller virker dit hår lidt mat, så trænger det måske til en ekstra nærende...
 

Blossom Shampoo

240 ml
225,00 kr.
Please wait..
 

Forever Soft Conditioner

240 ml
245,00 kr.
Please wait..
Share on: