Sos-guide til solbrændt hud a la Rudolph

Økologisk solbeskyttelse Rudolph Care

Du behøver altså ikke at have været sløset med solcremen, fordi du er blevet forbrændt. Det kan man nemlig sagtens blive selvom huden har været grundigt dækket af creme, for der er mange ting, der spiller ind, når huden reagerer efter tid i solen. Blandt andet hvor højt UV-indexet er og hvor på Jorden, du befinder dig, din hydtype og hvor meget tid, du bruger i solen. 

Ifølge den officielle anbefaling fra Sundhedsstyrelsen hedder det, at SPF 15 er nok i Danmark. Såfremt, du bruger tilstrækkelig mængde creme. Har du lys hud eller skal på ferie tættere på Ækvator, så anbefales det at anvende højere faktor.

Det kan selvfølgelig også tænkes, at din hud værker fordi du har glemt beskyttelsen. Det kan ske. Men nu står du så der. Med hud, der er rødere end jordbærgrød og mere stram og smertende end du har lyst til at beskrive. Her får du en tjekliste til at dulme smerten og berolige huden, så du kan være i dit eget skind igen.

After sun shimmer souffle body balm og after sun repair spray til solbrændt hud fra rudolph care

1. Stop ulykken!

Skån huden for solen stråler og søg skygge eller dæk huden til, så den ikke skal rammes af flere stråler lige foreløbigt.

 

2. Dæmp inflammationen.

Spis Ipren, Kodimagnyl eller anden smertestillende med antiimflamatorisk effekt, og skyl det ned med masser af vand. Ibuprofen og acetylsalicylsyre er med til at slå den inflammation ned som får din hud til at blusse og det er vigtigt, fordi rødmende, overaktiv hud er det, der på sigt kan udvikle sig til hudkræft. Vand er også vigtigt, fordi din hud er på overarbejde i helingsprocessen, og har brug for de mest optimale forhold for at reparere sig selv.

 

3. Læg koldt på.

Med pillerne hjælper du huden med at slå rødmen ned indefra, men også udefra kan du hjælpe. En klud eller et håndklæde vredet op i iskoldt vand (afhængig af skadens omfang) lindrer smerten og hjælper på varmen. Lidt lige som ved en forbrænding, hvor du hælder koldt vand på brandsåret i lang tid, kan du hjælpe huden med kolde omslag i lang tid. Mindst en time.

 

4. Fyld op med fugt

Når så huden har sluppet den værste rødmen og ikke længere smerter, kan du supplerer med After Sun-produkterne. Rudolphs After Sun Repair Spray er let at fordele – du sprayer simpelthen den kølende mist ud over huden – og fordi den indeholder både kølende og reparerende ingredienser vil du opleve at huden føles mindre øm, stram og irriteret. Spray så meget du vil – og lige så tit du vil – din hud vil ikke protestere.

 

5. Lad huden hele

Efter en omgang solskoldning er det vigtigt, at du giver huden fri fra solen. Som i helt fri. På med skjorten og ind i skyggen. Mere UV-påvirkning vil bare gøre helingsprocessen langsommere. Du kan give huden en hjælpende hånd ved at forsyne den med rigelige mængder fugtpleje. For eksempel Body Lotion eller en Rudolph-favorit; først After Sun Repair Spray efterfulgt af Body Balm.

 

6. Start stille op igen

Forhåbentlig skinner solen, så du igen kan komme ud og nyde den, når din hud er helet og klar. Denne gang dog med behørig solbeskyttelse. Vælg et højere faktortal end du normalt ville til din prøvede hud og vær ekstra grundig med indsmøring og gensmøring.

Og repetér så lige de officielle solråd; Solcreme, skygge og pause fra solen mellem 12-15.

Kilde: Cancer.dk

 

 

Sun Stick

15 ml
145,00 kr.
Please wait..
 

Aftersun Repair Spray

150 ml
185,00 kr.
Please wait..

Sol

Se alle solprodukter
 

Aftersun Shimmer Sorbet

100 ml
225,00 kr.
Please wait..
 

Sun Body Lotion SPF 30 - Shimmer Edition

100 ml
165,00 kr.
Please wait..
 

Sun Face Cream SPF 50

50 ml
265,00 kr.
Please wait..
 

Sun Body Lotion SPF 30

150 ml
185,00 kr.
Please wait..
Share on: