SOS til træt og rynket hud

 

Serum, ansigtsmassage og ingen sol

Tina Ebbesen Jensen

 

Hvad kan være grunden til at huden mister sin spændstighed – og hvad kan man gøre?

Der kan være mange grunde, men manglede pleje af huden, vægttab, overdrevet soldyrkelse, rygning, stress, sygdom, og medicin kan være nogle af dem.

Sørg for at prioritere din daglige hudplejerutine med rens, toner, øjencreme, serum og creme, både morgen og aften. Få jævnligt ansigtsbehandlinger, der opstrammer og plejer huden efter netop det, den trænger til, og hold det så ved lige med den hjemlige plejerutine. Gå efter produkter, der opstrammer og udglatter. Serum er noget af det mest effektive, så spring aldrig det over.

Undgå at ligge og stege i solen, ryge, stresse for meget, få for lidt søvn, og spring ikke din hudpleje over. Og husk også at passe godt på når du er i solen og brug altid solcreme med høj SPF.

 

Hvilke andre ting kan jeg gøre for at få huden tilbage i balance?

Forkæl din hud med ansigtsbehandlinger, ansigtsmassage, motion, sund kost og masser af vand. Et godt tip er også, at påføre dine cremer i opadgående bevægelser, fordi det hjælper med at opstramme vævet. Ansigtsmassage har fantastisk effekt, så få en masse af dem eller lav det på dig selv.

 

Eliminer din stress og massér dig tilbage til fin hud

Sara Jordell
 

Hvad kan være grunden til at huden opfører sig som den gør?

Hvis huden er blevet hurtig slap, måske henover en lidt kortere periode i livet, kan årsagen være stressbetonet. Stress sidder nemlig ikke kun i vores nervesystem, men også i bindevævet. Bindevævet mister sin smidighed og styrke, fordi stress nedbryder elastinet og kollagenet i huden. Brug lidt energi på at undersøge, hvad der stresser dig i dit liv. Måske er det tid til at ændre på nogle dårlige vaner, i forhold til dig selv eller din livsstil. Rygning giver også slapt væv og sensitiv hud, ligesom kosten også har en hel del at sige her.

 

Hvordan bør man pleje en sådan hud, så den genfinder balancen?

Her vil masse bindevævsarbejde gøre en stor forskel. Jeg laver en form for massage, som jeg kalder for et ”ansigtsløft”, hvor bindevævet simpelthen æltes godt igennem for spændinger, og løftes på plads i de rette linjer. Bindevævet skal også styrkes godt indefra, og jeg anbefaler et kosttilskud med silica og biotin. Generelt skal huden have gode opstrammende produkter med antioxidanter, masser af god olie, samt serum, der trænger dybt ned i hudlagene, og fugter og opstrammer.

 
Saras miniguide til hjemmemassage

 

En god basismassage som du kan lave hver dag når du bruger og fordeler dine hudplejeprodukter. Tænk over at fordele alting med bevægelser, der går opad, og fra næsen og ud kombineret med små energiske cirkler – op og ud.

Det er også godt at massere lidt ekstra omkring munden. Kør tommel- og pegefinger ind mod midten, lige over overlæben, og på samme måde lige under underlæben. Fidusen er, at få fat i dybden af vævet ved at klemme godt sammen med fingrene, og derefter trække lidt ud i vævet. Mærk efter spændinger og leg lidt med retningerne, du trækker i. Så får du fat i de små linjer man kan have omkring læberne. Det er også her, du med massage kan påvirke tarmsystemet, og hjælpe på eventuelle tarmubalancer. Det kan være ret ømt når du finder noget godt, så bliv endelig bare ved nogle minutter.

Et andet godt tag er at komme ind i området mellem brynene, hvor bekymringslinjerne bor. Hvis du har sådan en linje (eller flere) er det godt at løsne vævet. Træk udad og væk fra den lodrette linje med to pegefingre på hver sin side af linjen. Det må gerne være et hurtigt tempo, så huden bliver varm og du kan se, at du bliver let rød omkring linjen. Hvis du har været effektiv kan du se at huden hæver lidt op, fordi vævet arbejder. Det fremmer blodtilførslen, og det betyder ny næring og ilt til området. Brug et par minutter på det dagligt, og du vil kunne se en stor forskel ret hurtigt. Hvis linjen skal gå helt væk, skal du samtidig stoppe med at bekymre dig…

 

 

Eksperterne


Tina Ebbesen Jensen (tv.) driver Askepot Skønhedsklinik i Silkeborg, hvor du kan få alle de skønhedsbehandlinger, du drømmer om. Hun har hjulpet kvinder med at få fin hud i mere end 12 år, og hun bruger helst økologiske og naturlige produkter – heriblandt Rudolph Care.

Sara Jordell (th.) er holistisk hudekspert, healer og kropsterapeut. Hun arbejder lige så meget med sammenhængende i kroppens systemer og organer, som hun arbejder på huden udefra. Hendes speciale er ansigtszoneterapi og bindevævsbehandling – og så har Sara været med til at udvikle vores helt særlige Rudolph Care behandlinger.

SOS til tør og sensitiv hud

Giv huden og dig selv noget kærlighed Sara Jordell Hvad kan være grunden til at huden er sensitiv?...

SOS til uren hud

Tina Ebbesen Jensen driver Askepot Skønhedsklinik i Silkeborg, hvor du kan få alle de...

Shop alle

Se alle produkter
Share on: