Ting, jeg glæder mig til i oktober

Årets tiende måned står i Sydamerikas tegn, når Andrea Elisabeth Rudolph tager rejsen rundt om kloden for at besøge Amazonas og Rudolph Cares samarbejdspartnere. Der bliver også tid til ferie, når resten af familien slutter sig til, og turen går til Rio de Janeiro.

Andrea Elisabeth Rudolph på besøg i Amazonas

”Jeg glæder mig til oktober, hvor jeg skal bruge det meste af min tid i Brasilien. Turen går først og fremmest til Amazonas’ regnskov i arbejdssammenhæng, hvor jeg skal besøge vores samarbejdspartnere - acai-bønderne. Jeg har besøgt dem før, så jeg ved, hvad der møder mig, og derfor glæder jeg mig nok endnu mere end første gang. De indfødte familier, som står for høstningen af acai er nogle vidunderlige mennesker. Deres liv i regnskoven står i stor kontrast til mit eget, og alligevel samles vi om mange basale værdier – eksempelvis kærlighed til regnskoven og til vores børn. Det er noget helt særligt.”

Andrea Elisabeth Rudolph hos samarbejdspartnere i Brasilien

Andrea Elisabeth Rudolph i Amazonas

”Det unikke ved Rudolph Care er, at bag mange af vores ingredienser ligger vigtige historier og sociale projekter. Det sociale projekt bag acai-høsten i Amazonas, som vi er en del af, skaber levegrundlag for 200 indfødte familier samtidigt med, at regnskoven bevares. Derfor er acai en ingrediens, jeg virkelig er stolt af at bruge i vores produkter. Det bliver godt at besøge projektet igen, da det er et samarbejde, vi har haft i snart 12 år. Min datter, Isolde, skal med mig, og jeg glæder mig til at give den viden, jeg har, videre til hende. Isolde er en del af den næste generation, og det er så vigtigt for mig, at hun får en solid viden med sig – og det får hun, blandt andet, når hun får lov at opleve Amazonas i levende live. Hun har været med i Rudolph Care lige så længe, som jeg har, og hun glæder sig helt enormt til at skulle opleve Brasilien.” 

Acai høst i Amazonas

Acai - friskplukket

”Efter en uges arbejde slutter Claus og ungerne sig til Isolde og jeg. Og så står den på ferie. Først Rio de Janeiro i nogle dage. Min absolutte yndlingsby. Den har alt; vild natur fra regnskoven, en vidunderlig strand, byliv, den lækreste mad og shopping. Og så er det en by, som fra befolkningens tilbagelænede mañana-mañana-mentalitet har den vildeste ro, imens den på samme tid er den mest larmende og farverige by i verden. Jeg glæder mig virkelig til at vise familien byen – Claus har aldrig været der før, og Isolde var der som helt lille. Så det er mere eller mindre nyt for dem alle, og det har længe været Isoldes største ønske at komme dertil. Stranden i Rio er noget helt særligt – der sker så meget, og jeg kan bruge timer på at kigge på mennesker. Lige der. Det var også på den strand, jeg stiftede bekendtskab med acai første gang. Her gik der en stor, flot brasiliansk mand i badeshorts og solgte acai med granola på toppen – det er så lækker og frisk en snack, og jeg blev dybt forelsket med det samme. Jeg glæder mig også til alt det andet, vi skal spise. Min yndlingsrestaurant i Rio hedder Gula Gula. De laver den lækreste salat med avokado og mango. Vi skal selvfølgelig også spise en helt masse is. Efter et par dage i Rio de Janeiro tager vi lidt underfor byen til nogle børnevenlige strande og mere ro. Her skal vi sejle, fiske, bade og slappe af resten af ferien.”

Sandstrand i Rio de Janeiro

Frisk frugt i Brasilien

”Når vi har lagt Brasilien bag os, og jeg igen har dansk jord under fødderne, skal jeg til Haderslev for at fejre min farmors fødselsdag. Hun fylder 90 og er min sidste bedsteforælder. Jeg føler mig så heldig over, at hun stadig er her, og jeg glæder mig sådan til at fejre hende.”

”Oktobers sidste dag står på gru og gys, når programmet står på halloween. Det er en stor ting hjemme hos os – faktisk større end fastelavn. I år arrangerer jeg en slags trick-or-treat-base for Isoldes klasse. Her kan ungerne komme og spise aftensmad, blive malet i ansigtet og blive gjort godt uhyggelige, inden de begiver sig ud for at stemme dørklokker. De er blevet så store, at de i år synes, at det er meget hyggeligere at gå uden forældre, så i år må jeg ikke komme med.”

 

Kærligst Andrea ♥

Fødselsdagskage

Shop Bloggen
Share on: