Tips til en solsikker sommer

Du kender garanteret de officielle sol-råd, som også Rudolph Care holder sig til;

Søg skyggen mellem klokken 12 og 15, beskyt huden med tøj og solhat og brug rigeligt med solcreme med mindst SPF 15. Men selvom de tre råd umiddelbart virker nemme at overholde, bliver vi overrasket af solen år efter år. WHO estimerer, at over 90 procent af alle tilfælde af hud- og modermærkekræft skyldes UV-stråling, så det gør altså en forskel, at beskytte dig selv og din hud mod at blive rød og forbrændt. Det er nemlig mængden af UV-eksponering over tid, og især de gange huden har været rød, øm og forbrændt, der øger risikoen for at få den hidsige hudkræft. Læs mere om det her.

Derfor har vi samlet lidt tips til dig, så det bliver nemmere at huske den vigtige solcreme, skygge og beskyttelse.

 

Start tidligt!

Den bedste måde at være sikret mod solen er at starte dagen med et lag beskyttelse. Brug solcreme som dagcreme, og gerne en med et højt SPF tal, hvis du ved, at du skal være ude. Det samme gælder for kroppen – udskift din body oil eller body lotion med en version med SPF.

 

Tag beskyttelsen med

Køb en travel size af din favorit solcreme, og tag den med dig i tasken. Så har du altid beskyttelse ved hånden, hvis du skal være ude eller kan mærke, at du trænger.

 

Smør tykt på

En solstift kan også være din to-go løsning, hvis en hel creme fylder for meget. Stiften kan du bruge på læber, i panden og på næsen. Den er ikke så praktisk til større områder, men den er meget effektiv til de mest udsatte områder.

 

Strand-reglen

Det er ofte, når vi er på stranden, at vi ender med at få for meget sol. Huskereglen er selvfølgelig at smøre sig ind INDEN du tager afsted – lidt ligesom, at man ikke forlader huset uden at have børstet tænder – og så er huskeregel nummer to, at du skal smøre dig ind igen på stranden. Tit. Hvor tit du skal det, kommer an på hvor meget du bader og sveder. Jo mere bad og sved, jo mere beskyttelse har du brug for.

Vær lidt smart

Gør din solbeskyttelse til en undskyldning for at shoppe lidt lækkert til dig selv. En tynd bomuldsskjorte (fra Aiayu, måske) er både behagelig i varmen, og god beskyttelse mod den hårde UV-stråling. En hat med bred skygge beskytter dit ansigt mod ældende UV, og store solbriller aflaster dine øjne, så du ikke kniber dem sammen og øver dig i at lave rynker. Husk, at de skal være mærket med EPF (øjenbeskyttelsesfaktor) – jo højere, jo bedre. Gør det også til en vane at have en solskærm (H&M har fine eksemplarer) liggende på altanen eller terrassen, så du altid har noget, du lige kan gribe ud efter, når du lige vil have en halv times sol eller læse lidt i varmen.

 

Paraply-finten

I 1800-tallet gik alle fine damer med paraply, især når solen skinnede, fordi porcelænshvid hud var det smukkeste, man kunne forestille sig. Solbrun hud var noget bønderne havde. Det ideale har jo ændret sig lidt, men fidusen med at beskytte sig mod solen under en paraply fortjener en revival. Du kan jo starte på stranden, hvor en stor paraply (eller parasol, hvis du vil gå all in) kan være skyggegiver til dit ansigt.

 

Husk variablerne

Den officielle anbefaling lyder på, at din solcreme skal indeholde mindst SPF 15 i Danmark og SPF 30 i lande, hvor solen er stærkere. Men din hudtype spiller også ind, for er du meget lys, så har din hud brug for mere beskyttelse end hvis du er mørk. Derfor skal du huske, at jo tættere på Ækvator, du opholder dig, jo højere SPF. Læs mere om UV og Ækvator her.

 

En hånd = en krop

En anden god huskeregel er, at bruge nok solcreme. Sundhedsstyrelsens anbefaling er, at en voksenkrop har brug for hele 40 ml solcreme, for at være tilstrækkelig dækket, og for at solcremens faktortal holder. Hvis du er nærig med cremen og får den til at strække langt, så formindsker du nemlig faktortallet. Et meget tyndt lag SPF 30 dækker reelt set kun med ned til SPF 4-5, så det er værd at tage med, hvis du let bliver rød.

 

 

 

Keep that summer glow

 

Acai Facial Scrub Mask

100 ml
295,00 kr.
Please wait..
 

Acai Body Scrub

200 ml
325,00 kr.
Please wait..

Rudolph-teamets solfavoritter

SOFIE After Sun Shimmer Sorbet vil jeg bruge på bare stænger hele sommeren, på job, til fest og på...

Alt, du vil vide om solcreme

Er du i tvivl, om du skal vælge SPF 15, 30 eller 50, og hvor meget solcreme der egentlig er nok?...
 

Aftersun Shimmer Sorbet

100 ml
225,00 kr.
Please wait..
 

Sun Body Lotion SPF 30 - Shimmer Edition

100 ml
165,00 kr.
Please wait..
 

Sun Face Cream SPF 50

50 ml
265,00 kr.
Please wait..
 

Sun Body Lotion SPF 30

150 ml
185,00 kr.
Please wait..
Share on: