Værd at vide om naturlig parfume

Naturlig parfume i Rudolph Care

Ind i mellem får vi henvendelser fra kunder, der spørger om hvorfor der er parfume i Rudolph Cares produkter, når resten nu er så økologisk og bæredygtigt. Og det er faktisk et bevidst valg at der er parfume i de fleste af Rudolph Cares produkter. Vi bruger parfumen i de mængder, som Svanemærket tillader, da vi synes en sart og delikat duft er med til at fuldende den luksusfølelse, som brugen af et Rudolph Care produkt skal give dig.

Vi bruger selvfølgelig kun naturlig parfume, lavet af naturlige ingredienser og helt uden syntetiske indholdsstoffer. Konventionel parfume fremstilles syntetisk, og det betyder at parfume, der for eksempel dufter af rose, aldrig har været i nærheden af en rose. Den eneste klare fordel ved dette er, at man i fremstillingen af syntetiske parfumer har fuldstændig kontrol over produktet og derfor kender alle indholdsstofferne i det færdige produkt. Fremstillingsprocessen og kemien i denne metode er dog ofte uforenlig med de metoder, der godkendes til fremstillingen af økologiske produkter.

Naturlig parfume i Rudolph Care

Derfor anvender vi i stedet de naturlige parfumer, som altså kun dufter af for eksempel vanilje, fordi der er udtræk af rigtig vanilje i produktet. Den naturlige parfume vi anvender, er helt fri for de 26 allergene parfumestoffer, som miljøstyrelsen og EU advarer mod, ligesom vi ikke bruger æteriske olier, som er naturlige duftende planteolier, da de også kan være allergifremkaldende. Vi gør derfor vores bedste for, at de parfumer vi anvender i produkterne, er sikre for dig og din krop.  

Brugen af parfume betyder dog, at produkterne ikke kan mærkes med allergicertificeringer. Allergycertified og Astma-Allergi Danmark certificeringerne gives nemlig kun til produkter der er 100 procent fri for parfume, da selv naturlige parfumer, uden de 26 allergene parfumestoffer, også kan skabe allergiske reaktioner hos nogle mennesker.

Svanemærket, Cosmos, Astma-Allergi Danmark, Allergy Certified

 

Parfumefri produkter
Alle ingredienser i et hudplejeprodukt kan i princippet give allergi, men nogle ingredienser giver hyppigere allergiske reaktioner end andre. Vores produkter, der er udviklet til børn, er ekstra milde, og derfor er vores Lip Balm Kit, Mommy & Me og Rudolph Sun Kids cremer er alle Allergycertified. Det betyder, at der ikke er kendte allergener eller allergifremkaldende konserveringsmidler i produkterne. Produkterne er derfor også 100 procent parfumefri, så du kan beskytte dine børns sarte hud med god samvittighed uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Mommy & Me, der er udviklet til gravide maver og sart babyhud, er derfor, som det første Rudolph Care produkt, også mærket med Atsma-Allergi Danmark. En certificering, der stiller strenge krav om, at stoffer, der hyppigt fremkalder allergi hos et bredt udvalg af personer, ikke findes i det certificerede produkt.  

Mommy & Me er parfumefri
Priktest
Er du alligevel uheldig at slå ud efter brug af et af vores produkter, tilbyder vi altid at hjælpe med at få lavet en priktest hos din læge eller hudlæge. Det foregår på den måde, at du bestiller en tid, og så sørger vi for, inden din aftale, at sende lægen en liste over alle ingredienser i det pågældende produkt. Det kan gøre dig meget klogere på din hud og hvad du eventuelt reagerer på, og dermed hvilke ingredienser du fremover skal undgå.

 

Vidste du?
Rudolph Care produkterne er alle Svanemærkede, der er det officielle nordiske miljømærke. Målet med Svanemærket er, at mindske forbrugets samlede miljøbelastning, og certificeringen stiller derfor stærke krav til produkterne, som blandt andet skal være helt fri for hormonforstyrrende konserveringsmidler, parabener og mikroplast. Det er til gavn for både miljøet og din sundhed.

 

Share on: