Vil du leve lidt mere bæredygtigt?

Selve Rudolph Care er udsprunget af et ønske om at leve mere bæredygtigt. Den Greenpeace-test jeg fik lavet i 2006, som viste, at mit blod var fyldt med skadelige kemikalier, fik mig til at lægge mit forbrug radikalt om.

Det kan godt virke som et virkelig uoverskueligt projekt, at forsøge at leve bæredygtigt, og det er nemt at få tanken om, at det jo alligevel ikke batter noget i det store billede, hvis jeg gør noget. Men sådan synes jeg ikke man skal tænke. Alt det, jeg selv kan kontrollere og styre, vil jeg styre selv.

Så jeg begyndte med at kigge på mit forbrug. Det, jeg købte og brugte til dagligt. Økologi har altid været en prioritet i forhold til min mad, men ellers har det ikke været noget, jeg tænkte særlig meget over. Men det ændrede sig efter testen. Jeg begyndte at tænke på at vælge mere miljørigtigt og købe mere miljøvenlige produkter, og her brugte jeg virkelig Svanemærket som pejlemærke. Man kan ikke ændre alt, men hvis man har mulighed for at vælge et mindre belastende eller skadeligt alternativ, så synes jeg da, at det er oplagt, at starte der. Som for eksempel at vælge Svanemærket maling, når man skal male sine vægge, så du hjemme i dit hjem i hvert fald ikke bliver udsat for de skadelige stoffer.

Hvis vi nu alle sammen tog cyklen lidt oftere end bilen, hvis vi nu alle sammen brugte rengøringsmidler og toiletpapir og hudplejeprodukter, som rent faktisk kunne nedbrydes i naturen igen, og som ikke ophober sig i naturen og i os – ja, så ville det jo være en anden verden i morgen.

start med dig selv

Vi bliver som individer nødt til at starte et sted, og det nemmeste sted at starte er ved at købe de miljøvenlige alternativer af de produkter, vi alligevel bruger. Det er i hvert fald min strategi, og sådan jeg startede på at ændre mit forbrug. På den måde synes jeg, at jeg tager ansvar for mig selv og min egen sundhed – og for miljøet, og jeg forsøger at gøre det hver gang har jeg muligheden for at vælge de bæredygtige alternativer.

inspirer andre

Jeg vælger også at tale om det – som nu – i håbet om, at jeg forhåbentlig kan inspirere andre. For jo flere vi gør det, jo mere kommer det både os selv til gode, men også fællesskabet og fremtiden til gode. Jeg prøver virkelig at inspirere andre, men jeg prøver at gøre det uden at det bliver helligt. For det er jeg virkelig ikke. Jeg er ikke fanatisk, men alt hvad jeg kan gøre uden, at det koster noget på ”lækkerhedskontoen”, det gør jeg. Men jeg vil ikke gå på kompromis – de ting jeg skifter ud, skal kvalitetsmæssigt leve op til det, jeg er vant til at bruge. Det var faktisk derfor, jeg skabte Rudolph Care. Jeg kunne bare ikke finde hudpleje, der var lige så lækkert som det jeg plejede at bruge, men samtidig sikkert.

                                                                                         

Her kan du læse mere om undersøgelsen, hvilke lande, der overforbruger mest (Danmark ligger på en uskøn 18. Plads) og hvad der skal gøres, ligesom du kan så flere fifs til at leve grønt og bæredygtigt, og blive en god, grøn duks her

 

Shop alle

Se alle produkter

Mommy and Me

Healing balm for mommy and baby
Share on: