Vores juletraditioner

"I år holder vi juleaften den 22. December, for her er alle børnene samlet. Vi har inviteret alle i familien, så dem, der kan komme er velkomne. Det lyder måske lidt forkert, men det er ret fedt, at holde det allerede den 22. December, for så er det ligesom… overstået. Så kan vi bare hygge os resten af juledagene.

Selve ’juleaften’ er egentlig ikke så planlagt. Vi er en forholdsvis ny familie, og der er flere hold familier, der skal få det hele til at passe, men vi er heldigvis også ud af ret fleksible familier. De der helt faste procedurer for hvordan dagen skal forløbe, dem har vi ikke.

Juleaftensdag går med, at folk går og pusler. Nogen laver and og smutter mandler, nogen mangler måske at pakke en gave eller to ind. Nogen skal måske lige have en lur. I år bliver ungerne nok sendt en tur på skøjtebanen for at brænde lidt krudt af.

De juleaftner som vi holder med de store børn plejer dog at starte lidt tidligt. Så tænder vi juletræet allerede klokken 16, hvor det begynder at blive mørkt, og hygger os med gløgg og småkager og konfekt og julekage. Vi synger og danser om træet og tager også lige et par gaver. Det fungerer godt, for det tager lige toppen af jule-spændingen. Det er jo også børnenes jul…. Anden runde omkring træet, og resten af gaverne, tager vi efter maden. På et tidspunkt kigger julemanden også forbi. Sidste år var han meget øl-tørstig, da han endelig nåede til os – til stor begejstring for alle.

Det er min gode ven Adam Duvå-Hall, der er julemand. Han bor ikke så langt fra os, så han kommer her og leger julemand, og så smutter Claus over til Adams familie bagefter. Det er så sjovt.  

Holder vi jul uden børn (Alfred tæller altså ikke helt som juleivrigt barn endnu), så spiser vi først klokken 20, og tit bliver risalamanden først spist på den meget sene side af midnat. Men vi er også sådan nogen, der godt kan lide at pakke én pakke op ad gangen. Og snakke. Vi snakker meget.

Første juledag er total hellig. Vi har aldrig andre planer end at nusse rundt i nattøj og spise restemad og nyde alle gaverne. Det er en ren hyggedag.

Åh, hvor jeg glæder mig!"

Andrea 

Farmors brunkager

Opskrifterne har Andrea selv skrevet ned som barn og det er præcis de samme hun bruger hver jul...

Snefnug og nisselandskab

Hvert år klipper vi snefnug, som vi limer på vinduerne. Det gælder om at klippe dem så sirligt som...

Lip Balm Kit made by me

1-3 dages levering 1-3 dages levering
14 dages returret 14 dages returret
Sikker handel Sikker handel
10 ml
295,00 kr.
Stock  438.00
Please wait..

Lip Balm Kit, videoguide

How-to Lip Balm Kit made by me DK : Rudolph Care

Gaveguide til teenageren

Hvis din teenager har alt for travlt til at fortælle, hvad hun ønsker sig….

Gaveguide til far

Find den bedste julegave til farmand
Share on: