Emballage

Hos Rudolph Care går vi ikke kun nøje op i, hvad der er indeni i tuberne, flaskerne og krukkerne, men også i alt det, der omslutter vores cremer, olier og sæber. Hvad end det er glas, plastik eller pap. Emballagen er nemlig meget mere end en beholder. Det gælder både, mens den er i brug, hvor det er væsentligt, at den ikke afgiver skadelig kemi til alt det, du smører dig med, men bestemt også når den er tom. Det er på samme måde magtpåliggende for os, at vores emballage kan genanvendes – når den vel at mærke sorteres korrekt. 

Når din emballage er tømt gør du naturen og dig selv en tjeneste, hvis du affaldssorterer den korrekt - vi guider til hvordan du kan gøre netop det med din Rudolph Care emballage

Din tryghed er vores stolthed

Vi er stolte af vores certificeringer, Svanemærket og COSMOS. Og stolte af at skulle leve op til dem. Også når det kommer til emballagen, der hverken må være skadelig for dig eller miljøet, ligesom den ikke må være overflødig. Derfor ser du heller ikke et Rudolph Care-produkt i flere lag emballage end nødvendigt, ofte er der blot ét enkelt lag og det er dermed helt med vilje, at der ikke er unødige æsker og eksempelvis cellofan omkring vores produkter. 

Vores certificeringer er altså, også når det kommer til det ydre, din garanti for at vælge produkter der belaster mindst muligt og som ikke indeholder skadelig kemi. Akkurat som det gælder for det, der er indeni emballagen.

Rent plast, glas og genbrugspap

Mens enkelte materialer hurtigt kan blive udråbt som skurken, så tror vi hos Rudolph Care på at bruge rene, sikre materialer og samtidig opfordre og opmuntre til, at de havner de rette steder efter brug. Plastik kan eksempelvis i mange tilfælde være det mest bæredygtige alternativ. Og derfor har vi også plastikemballage i vores sortiment. Det væsentligste med plast (og mange andre typer af affald for den sags skyld) er at det ikke ender i naturen eller verdenshavene, hvor det ikke nedbrydes, men i stedet kan forårsage stor skade for dyreliv og økosystemer.

Alle Rudolph Cares produkter bærer Svanemærket, det officielle nordiske miljømærke, der udover selve indholdet, også stiller skrappe krav til, hvordan skønhedsprodukter emballeres. Når det kommer til plastik betyder det, at vi kun bruger rene plastiktyper (PE, PP og PET) der kan genbruges, når de sorteres korrekt. 

Vi bruger altså ikke andet end ren, genanvendelig  plastik til vores emballage, hvilket sikrer, at der ikke er skadelige kemikalier, der ender inde i selve produktet, dem der bruger det eller i miljøet.

Hvis der er mere end et lag emballage på produktet (hvis det eksempelvis ligger i en æske), skal et af disse lag være lavet af minimum 80% genbrugsmateriale for at leve op til Svanemærkets krav. Hos Rudolph Care gør vi os altid umage og vil gerne gøre det bedre end ”godt nok” og derfor er vores papemballage lavet af 100% genbrugsmaterialer. 

Vi bruger glas til nogle af vores emballager og selvom glas kræver mere energi at fremstille end eksempelvis plastik, så kompenserer det på andre parametre ved at kunne genanvendes fuldstændig. I forhold til glas, er det også værd at fremhæve, at vi i Danmark er meget flinke til at indsamle og genanvende glas, hvor vi først lige er kommet i gang med eksempelvis plastik. 

Sådan affaldssorterer du din emballage

Affaldssortering er væsentligt og vigtigt, fordi det er en kilde til at udnytte og genanvende de ressourcer, der gemmer sig i vores affald; herunder også brugt emballage. Det kan nemlig blive til energi, ny emballage eller andre produkter, når vi sorterer det rigtigt. På dne måde kan vores forbrug få et mere cirkulært præg, hvor få ting smides ud, og så meget som muligt bliver genanvendt.

Rudolph Cares emballager består af pap, plastik og glas, og det er derfor i disse tre kategorier, de skal sorteres. Nogle produkter har emballage udelukkende af plastik, mens andre er en kombination af plastik og glas. Sidstnævnte skal du skille ad og sortere hver for sig. Vi bestræber os nemlig på kun at anvende rene typer af emballage, der er let at skille ad og sortere, hvor det er muligt,  og anvender kun andre løsninger, hvis der rent funktionsmæssigt ikke er et alternativ. Præcis som Svanemærket kræver det.

I Danmark varierer det fra kommune til kommune hvor og hvordan du kan affaldssortere.Hvad end du kan sortere alt dit affald direkte fra hoveddøren, eller om du skal på genbrugsstationen for at sortere, så håber vi, at du tager dig godt af dit affald. Vi har gjort det så nemt som muligt at skelne og skille materialerne i vores emballage fra hinanden, og vi håber derfor også, at du vil tage dig godt af vores emballager og sortere dem med ansvarlighed – så bliver vi så glade!

Fremtidens emballage

Vi er stolte af vores bæredygtige løsninger og vi føler os til stadighed ansvarlige for at begrænse vores miljømæssige aftryk så meget som overhovedet muligt. Hvis du har brugt Rudolph Care i flere år, har du derfor højst sandsynligt også lagt mærke, at vi har udskiftet emballagen, efterhånden som vi har fundet bedre og bedre alternativer. 

Det ændrer dog ikke ved at emballage til stadighed ER en udfordring, noget vi aktivt anerkender på hele branchens vegne. I stedet for at hvile på laurbærrene, så stopper vi nemlig ikke ved ’godt nok’, men stræber i stedet efter ’endnu bedre’. Vi evaluerer og udfordrer konstant vores nuværende emballageløsninger, og udvider vores egen horisont ved hele tiden at være nysgerrige på nye muligheder, der kan gøre os endnu bedre til at lave gennemført, bæredygtige emballageløsninger. 

Rejsen er kun lige begyndt, og vi ønsker at være så gennemsigte i denne proces som overhovedet muligt. Vi vil gerne dele, hvad vi lærer og selvfølgelig også ændre vores emballage, efterhånden som vi bliver klogere. Der er nemlig mange faktorer at holde styr på, i jagten på den mest bæredygtige emballageform. Noget der kan være frustrerende, men det er også spændende og vi tager gerne udfordringen op ”for generations to come”, akkurat som vores slogan lover.

Husk at skille din emballage ad når den er tom - så kan du sortere materialerne korrekt hver for sig