.

14.12.2019

Dagens ​kalenderlåge

 

… får dig i ægte julestemning, når Andrea Elisabeth Rudolph deler tanker og tips til holde trit med  julestemningen. 

Tip nr. 1

“Rom com galore”

Glem verden for en stund og fordyb dig i pladderromatik og julestemning i romantiske komedier. Til dagligt bliver vi konfronteret med verdens brændpunkter hele tiden – hvilket kan være hårdt, men stadig umådeligt vigtigt. Man kan få brug for en (måske lidt halvutopisk) lykkelig slutning, og det behov dækkes, når jeg lader mig opsluge af romantiske komedier - som faktisk er lidt for meget, men på samme tid alt, jeg behøver. Se Pretty Woman, Love Actually, The Holiday, Eat Pray Love, Notting Hill, Bridget Jones, Fire Bryllupper og En Begravelse, Music & Lyrics, 13 going 30. Jeg kunne blive ved. Der skete et eller andet med film i 90’erne og 00érne, som er balsam for min sjæl, når alt er hårdt – og som kan bryde isen til at finde julestemningen frem. 

Tip nr. 2

Julebag “en masse”

Kast dig ud i julebag! Jeg har ikke engageret mig i julebagens ædle kunst de sidste par år, så i år skal det være, og jeg er sikker på, at det tager julestemning med sig. Et af mine børn er udfordret med maven, som ikke tåler så meget. Så derfor er sværhedsgraden på julebagen lidt højere i år. Det bliver uden hvede og mælk, og jeg glæder mig faktisk til at eksperimentere. Jeg ser frem til brunkager, vaniljekranse, klejner og æbleskiver – og jeg er sikker på, at vi kan ramme en gylden mellemvej, hvor vi ikke behøver at gå på kompromis, bare fordi vi skal bruge nogle andre ingredienser end de traditionelle. 

Tip nr. 3

Det håndskrevne julekort

En ting, jeg værdsætter og finder tid til år efter år, er det håndskrevne julekort. Jeg insisterer faktisk på at gøre det, selvom jeg bliver vildt træt i armen. Skrivekrampen overdøves heldigvis af julestemning og glæde over det år, man ser tilbage på med de sirlige bogstaver. Jeg skriver med skråskrift, som de færreste kan læse (særligt hurtigt i hvert fald), men jeg elsker at holde liv i den uddøende skrifttype, jeg har lært i skolen for mange år siden. Tag dig tid til at lede efter de flotteste julekort, eller kreer dine egne – og find en fin pen til at skrive med. Det giver i hvert fald mig den bedste ro og bringer de fineste tanker frem. 

Tip nr. 4

Sanseligheden

Opsøg julens utallige sanseindtryk. Gran, gløgg og friskt gavepapir. Nelliker i appelsin, julelys i gaderne, generøsiteten, varmen, mandariner og marcipangrise. Jeg er sikker på, at jeg gør mig selv en tjeneste, når jeg lagrer julens varme og lyse indtryk, til når januar møder mig om lidt. Generelt går jeg ind for en januar, der er ligeså lækker og forkælende som december.

Tip nr. 5

Eftertænksomheden

Mit sidste råd til at nå helt ind i julestemningen er at bruge tid på en ekstra tanke. Gennem juletiden møder taknemmeligheden mig mange gange. Taknemmeligheden for alt, jeg har. Tanken spirer og gror i min bevidsthed og tager alskens overvejelser med sig. Tanker om målet og motivationen, vigtigheden af menneskerne omkring mig, taknemmeligheden for mine børns ve og vel – og mit eget. Et tilbageblik på året, der næsten er forbi, og et drømmende smugkig ind i det nye. Er der noget jeg kan ændre, noget der kunne være bedre? Noget jeg skal give mere opmærksomhed? På mit arbejde, i mig selv, i min familie? Jeg elsker juletiden for sit sentimentale islæt, som naturligt har varme og reflekterede tanker med sig. 

 

Jeg håber, at mine råd kan hjælpe dig i julestemning, og jeg ønsker dig en fortsat vidunderlig og varm december. 

Andrea 

Share on: