Andreas Danmark

24.03.2019

Nogle steder bringer Andrea Elisabeth Rudolph lidt ekstra lykke, og du kan læse om dem her. Andrea Elisabeth Rudolph ved Københavns havn

Eventyrøen

Mange forbinder Fyn med noget eventyrligt – og det er ikke så mærkeligt. Ud over de bølgende bakker, små hyggelige huse og historiske steder er det jo også H.C. Andersens fødested. Den sydlige del af Fyn er et populært sted for lystsejlere og strandelskere, og det var her, at Andrea slog sine folder, da hun var i starten af tyverne. “Hvis jeg ikke boede i København, ville jeg bo her. Det er et af Danmarks smukkeste områder. For mig er det lig med eventyr og opdagelse: Jeg boede her, da jeg var i starten af tyverne, og jeg vender altid tilbage – selvom det kun er i kortere perioder. Der bor så mange spændende mennesker her – kunstnere, hippier og sjove, passionerede personligheder. Jeg kan varmt anbefale en sejltur i det sydfynske med et stop ved ’Jettes Diner’ i Svendborg.”

Vinterlandskab i Vejby

En skjult perle

Nordsjællands kyst er fyldt med skønne feriesteder, bølgende lyngbakker og smukke skove. Stejle skrænter og smalle, ufremkommelige, skjulte stenstrande, og det er her, Andrea og hendes familie tager hen for at slappe af. Deres sommerhus ligger ved den hyggelige ferieby, Vejby, hvor strandens bredde afhænger af naturens luner. “Jeg har haft sommerhuset siden 2003, så jeg føler mig virkelig hjemme her. Havet minder meget om Vesterhavet – med undtagelse af understrømmen, og jeg kan mærke naturens storslåethed, når jeg er her – lige fra bølgernes kraft til mødet mellem himmel og hav. Og så elsker jeg solnedgangen. Vandet er så klart og rent. Det er her, jeg lader op. Jeg glemmer alt, når jeg er her, og mine skuldre kommer helt ned. Og så er vi kun en cykeltur væk fra lækker mad, sommerfester, koncerter, gode venner og mine forældre.”

Lillebælt

Ved Lillebælt finder du de hyggeligste, små havnebyer og de smukkeste kyster, og det er slaraffenland for alle, der elsker vandsport. Det var her, at Andrea tilbragte sine somre som barn. “Mine forældre havde et sommerhus på kysten ved Lillebælt, syd for Kolding. Selve sommerhuset var småt, hyggeligt og primitivt. Det tror jeg, alle børn elsker. Det lå lige ned til havet, og det gjorde det til det perfekte sted for mig. Min bror og jeg brugte timevis på at sejle, surfe og stå på vandski. Jeg har tilbragt flere timer i vandet, end jeg overhovedet kan tælle. Mine forældre plejede at hænge et viskestykke ud på balkonen – det var tegn til, at vi skulle spise. Vi tog på dagsture til det historiske Skamlingsbanken, det højeste punkt i Sønderjylland, hvor vi traskede hele vejen op og løb, alt hvad vi kunne, ned ad bakken igen.”

Andrea i Københavns havn ved Operahuset

København kalder

København er en storby med en lokal følelse. Den er fuld af kontraster: Her finder du både gammelt og nyt, stort og småt. København har et særligt, skandinavisk, cool udtryk, der (også internationalt) vækker opsigt. Andrea faldt med det samme for byen, da hun flyttede hertil i 1998. “Efter et hurtigt stop på Fyn vidste jeg, at jeg ville ende her. Jeg forelskede mig i byen med det samme. Kan man andet? København er et trygt sted, nem at finde rundt i, inspirerende, kreativ, nyskabende, kulturel og grøn – den har simpelthen det hele. Jeg er stolt over at kalde mig københavner. Der er sådan en fantastisk fællesskabsfølelse her. Og så ligger det jo tæt på naturen. Havet har altid betydet meget for mig, så det, at vi kan bade i havnen eller ved stranden, er bare en ekstra bonus.”

Andrea i København

Nyhavn i Købehavn

Barndomsnostalgi

Henne Strand på den jyske vestkyst har altid været et magisk sted for Andrea. Som barn besøgte hun sine bedsteforældre hver sommer i deres sommerhus ved Henne Strand, og hun elskede de bølgende klitter og det vindblæste landskab. Området har noget af Danmarks smukkeste natur; endeløse strande og fantastisk marskland, alt sammen formet af det kompromisløse Vesterhav. “Jeg har så klare og glade minder fra min barndom i Vestjylland. Det er et helt særligt sted. Mine bedsteforældre betyder utrolig meget for mig. Jeg kan huske, at vi altid hentede friskbagt fletbrød fra den lokale bager – det elskede jeg. Og min mormor plejede at smøre os ind i Nivea-creme, før hun sendte os ud i klitterne, hvor vi rullede os i sandet, inden vi løb ud i vandet. Min bror og jeg brugte timevis på stranden, hvor vi byggede sandslotte og samlede muslingeskaller. Jeg kan huske, at jeg var bange for Vesterhavet, som jo er vildere, utilregneligt og mere frygtindgydende end noget andet hav i Danmark: Det er kæmpestort og fascinerende, og jeg har stadig stor respekt for det den dag i dag.”

Vesterhavet fra Fanøs kyst
Shop bloggen
Share on: