Andreas nytårstanker om drømmene, lyset og slankekuren

Andrea

”Vi har taget hul på et nyt år og her, på den anden side af nytår, venter en mørk januar, som står i kontrast til en julemåned med masser af lys og varme. Det er derfor helt misforstået, at man skal skære alt det gode væk, gå på slankekur og tvinge sig selv til at gøre ting, som man i bund og grund ikke gider. Det kan man tage hul på, på et andet tidspunkt, når omstændighederne er lidt mildere og motivationen, sindet og kroppen kan følge med. Nej, januar skal være lige så lys og lækker som december, og det kan gøres virkelig simpelt. Derhjemme lader jeg være med at tage lyskæderne ned, så de kan få lov til at lyse og sprede hygge, imens dagene endnu er korte. Og så lader jeg den julepynt, som faktisk ikke er så julet igen, hænge og kalder det vinterpynt i stedet for.”

Sne i Norge

”Selvom mit sind er lyst af natur, kan jeg ved nytårstid godt blive lidt melankolsk omkring at skulle sige farvel til et år, som har givet mig mange oplevelser og minder. Men så vender jeg den om, og ser på det år, vi netop har taget hul på, og glæder mig til, hvad det vil bringe. Netop overgangen fra et år til et andet, synes jeg er smuk og unik.”

 ”Jeg har utroligt mange drømme for mig selv, og de hører alle til på en lang bucketliste. Jeg tror, at mange mennesker har sådan en, hvis ikke fysisk nedskrevet, så mentalt. Jeg overvejer ofte min egen liste i januar for at se, om jeg kan få sat noget af det i kalenderen. Det kan virke lidt uoverskueligt, fordi en bucketliste er en slags ’livets to-do-seddel’, men jeg tror, at man bliver nød til at se på den som hvilken som helst anden liste. Det er vigtigt at realisere sine drømme og få gjort ting i tide. Man kan ikke nødvendigvis bestige Kilimanjaro, når man er 70, så det er vigtigt at overveje og prioritere drømmene – man må tænke over, hvornår det giver mening at realisere hver enkel drøm, så der ikke er nogen, der går i glemmebogen. Vigtigst er dog at huske, at planlægningen ikke må tage én som gidsel – så forsvinder det sjove og det spænende. Så husk balancen. Der skal også være plads til det uforudsete og det spontane. Og der skal være plads til aflysninger. Det må man gerne. Jeg har længe drømt om at lære at tale flydende spansk – måske det er den drøm, jeg for alvor skal begynde at jagte i 2019.”

”Så, mine bedste råd til at komme godt i gang med et nyt år er som altid meget simple:” 

1) Drop slankekuren, og tag kun hul på den, hvis du føler en oprigtig motivation – og nyd i mellemtiden lidt af alting med måde.
2) Tag decembers lys og varme med dig, indtil foråret tager over.
3) Husk drømmene og gør alvor af dem i dit helt eget tempo.

Andrea 

Norges landskab
Lækre januarprodukter til selvforkælelse
Share on: