En guide til Copenhagen Pride

 

Hvad er Pride Parade?

”Sådan helt grundlæggende er det en opvisning i mangfoldighed. Selve paraden er et langt optog med vogne og folk, der fejrer, og viser, og hylder alle aspekter af homo, trans og queer-miljøet. Det er en dag, hvor man ikke behøver, at føle sig udenfor eller forkert, som nogen måske godt kan føle sig i hverdagen. Alt er tilladt og ingen kigger skævt til dig, uanset hvordan du ser ud eller klæder dig. De fleste deltagende er fra miljøet, men der er også mange hetero’er med, der bakker op om venner og familie.”

 

Hvorfor er Priden så vigtig?

”Det er den fordi, man stadigvæk skal gøre opmærksom på, at det er helt okay, at være den man er. Uanset hvordan man ser ud eller hvem man er sammen med. Ideen med Priden er jo smuk; der findes en ret stor del af samfundet, der stikker ud over ’normalen’, og dem skal der også være plads til uden at de føler sig udenfor. Priden en skal vise, at der er plads til alle. Det er en fejring af mangfoldighed.”

 

Hvad skal man se?

”Optoget starter ved Frederiksberg Rådhus, og stiller du dig langs ruten er der masser at se på. Dem, der er med i paraden, plejer i hvert fald at give den ret meget gas med udklædningen. Der er ofte lagt mange kræfter og penge i at få vognene til at se ud af noget. De fleste vogne er pyntet efter temaer. Mange vogne har både dj og bar ombord, og så bliver der danset og drukket igennem under optoget.

Paraden plejer at tage et par timer og slutter altid på Pride Square – altså Rådhuspladsen. Her er der flere scener, boder og madsteder, og der er dragshows, taler, og forskellige artister. Der er altid noget at komme efter – også som ’tilskuer’. I år er Ole Henriksen vært – og han er sikkert helt klar til at sprede noget fest, og jeg ved at Alaska Thunderfuck fra RuPauls Dragrace optræder i år. Har man mod på mere, at er der gadefest i Studiestræde, hvor alle er velkomne – og hvor alt er tilladt.

Husk på, at der er mange, der benytter dagen til at gå lidt længere end de plejer, og at nogle klæder sig på for at provokere lidt. Rykke nogle grænser. Du kommer helt klart til at se nogle ekstremer, og det er sjovt. Så forbered dig på at blive forundret – ikke forarget.”

Morten Kongsbak er manden bag Andreas hår og makeup, når hun skal til større events eller bare være ekstra fin. Morten har lovet at fortælle lidt om hvad han gør, når han gør Andrea klar – så glæd dig til at få et par fine tricks fra ham i nærmeste fremtid.

 

Copenhagen Pride Parade rammer København lørdag den 20. August. Paraden starter ved Frederiksberg Rådhus og ender på Rådhuspladsen, hvor forskellige scener byder på underholdning, brandtaler, musik og fest. Find alle informationer om ruten, underholdning og mere til lige her.

Shop Bloggen
Share on: