Go Green #6: Sustain Dailys tips til en grønnere jul

Er du og din bæredygtige livsstil udfordret i julen, eller drømmer du om en lidt grønnere jul i år? Læs med og udvid din bæredygtige julehorisont, når redaktionen bag det grønne webmagasin, Sustain Daily, deler tre tips til jul med mere omtanke. 

Sustain Dailys redaktion

"Det begynder at sitre allevegne, og supermarkederne har allerede stillet juleslik, julekager og julepynt frem. Der er nemlig ikke længe til juleaften! I dag bliver julen af mange forbundet med stress og jag – og ikke mindst (over)forbrug, som ikke er bæredygtigt hverken for klima, miljø eller velbefindende. Men sådan behøver det heldigvis ikke at være. Ligesom der er masser af små grønne valg, du kan træffe i din hverdag, er der også nemme bæredygtige tiltag, du kan bringe med dig ind i din julemåned. Det vigtigste og mest bæredygtige, du kan gøre, er selvfølgelig at skære ned på overforbruget. Men hvis det er for sent at smide et forslag om færre gaver på bordet, kommer her 3 tips, der kan gøre din december lidt mere bæredygtig.”

Medbring en vegetarisk juleret

”For mange er måltidet juleaften en af de vigtigste traditioner ved julen. Hver enkelt familie har deres egen opskrift på flæskesteg, rødkål eller waldorfsalat, og det føles måske slet ikke som jul uden mors kirsebærsovs. Men kød er som bekendt en stor del af verdens klimaudfordring, og julemiddagen kan være en oplagt mulighed for at vise både dig selv og din familie, at vegetarmad er super lækkert og smukt – også til fest og højtider! Tænk i friske salater med julens citrusfrugter, sprødt panerede grøntsager, lune nøddepostejer eller måske en grønkålstærte?”

Vegetarisk juleret

Vær kreativ med indpakningen

”Et element af juleaften, som for de fleste er hurtigt overstået, er udpakningen af gaverne. De indpakkede gaver ser utrolig smukke ud i al deres farvepragt under træet, men det glitrede papir ender for det meste upåskønnet i en sort skraldesæk kort efter aftenens festligheder. Gavepapir er altså langt hen ad vejen bare spild. I stedet for at pakke ind i papir, som alligevel ender direkte i skraldespanden, kan du prøve at tænke i helt andre baner. Har du en stak aviser, der alligevel skal smides ud? Gem dem til jul og pak dine gaver ind i gamle nyheder - der kan hurtigt gå sport i at finde smukke pressefotos, som passer til modtageren. Eller brug et tørklæde eller et stykke stof til at pakke dine gaver ind på japansk vis. Vær ikke bange for at høre, om du må få indpakningen tilbage, hvis modtageren virker ligeglad med den. Så kan du bruge den igen og igen, indtil den lander hos en modtager, som selv vil bruge den.”

Alternativ julegaveindpakning

Pynt op med naturen

”Har du brug for en pause fra julejag, så er en gåtur ud i den frostklare luft et sikkert hit. Og når du nu alligevel går derude i naturen, så kan du kigge efter vinterens naturlige pynt! For selvom bladene er faldet af træerne, er der stadig en masse, du kan tage med dig hjem og gøre til en del af din bæredygtige juleoppyntning. Grankogler, nedfaldne grene, gran, tørrede blade og hvad du ellers synes er smukt! Husk bare, at hvis du tager noget med rødder, som for eksempel et lille minigrantræ, skal du spørge om lov først!"

 

 

Pssst... læs meget mere om Sustain Daily og deres skønne, grønne arbejde her, eller besøg deres webshop her. Der kan du blandt andet købe det nyudgivne julemagasin, Sustain Yearly, som vi varmt anbefaler her hos Rudolph Care. 

Pynt op med naturen i juletiden
Shop Bloggen
Share on: