Go Green #8: Koralvenlig solcreme

04.03.2019

Vidste du, at solcreme kan påvirke livet under havets overflade? Læs hvordan du sikrer, at dit valg af solcreme ikke gør skade. 

Hvad mange ikke tænker over er, hvordan de produkter, vi smører os ind i, påvirker det havvand, vi svømmer rundt i verden over. Dog viser den uvidenhed sig nu i nogle ubehagelige opdagelser: Verdens koralrev lider, og problemet stammer i høj grad fra solprodukter. Mange solprodukter indeholder solfiltrene Benzophenone-3 og Ethylhexyl Methoxycinnamate, som er mistænkt for at være hormonforstyrrende – og nyere studier viser, at netop de to solfiltre ændrer koralers DNA og forårsager hormonforstyrrelser, som får unge koraller til at dø. Og ikke nok med at havets og korallernes ve og vel sættes på spil, så sætter solfiltrene også potentielt din sundhed over styr.

Koralvenlig solcreme med et højt indhold af naturlige ingredienser - fra Rudolph Care

Det er vigtigt at beskytte huden mod solens skadelige UVA og UVB-stråler, og man må trods de foruroligende opdagelserne ikke stoppe med at bruge solcreme – man skal blot bruge solcreme, der hverken går på kompromis med menneskets eller naturens sundhed. Denne kompromisløshed har, og har altid været, en hjertesag for Rudolph Care, og de mistænkt hormonforstyrrende solfiltre er derfor ikke – og har aldrig været – på vores solcremers ingredienslister. Det nordiske Svanemærket, som hele vores solserie bærer, har i mange år forbudt de to solfiltre, og du kan derfor med sikkerhed og god samvittighed tage dine Rudolph Care solcreme med til sydens sol – og med på snorkeltur. 

Pssst… hvis du mod oddsene mangler solcreme på din badeferie, og ikke har Rudolph Care indenfor rækkevide, er det vigtigst, at du undersøger om navnene Benzophenone-3 og Ethylhexyl Methoxycinnamate står på solproduktets ingrediensliste – på nogle produkter er de også omtalt som oxybenzone og octinoxate. 

 

Hvis du vil vide mere om Rudolph Cares svanemærkede solserie til både børn og voksne, kan du blive meget klogere ved at klikke her.

Koralvenlig solcreme fra Rudolph Care
Share on: