Go Green #11: Mindre single-use

23.06.2019

Gør hverdagen lidt grønnere ved at skifte single-use ud med alternativer, der kan bruges igen og igen.. og lidt om emballage. Sommernet fra Rudolph Care - designet af Cecilie Elisabeth Rudolph

Et stofnet

… i stedet for de utallige engangsposer. Vi er ret så vilde med stofnet hos Rudolph Care, og vi har i mange år været med på moden på webshoppen, hvor alle shoppere får deres eget Rudolph Care stofnet med i ordren. Brug det når du handler, i din dagligdag eller hvis du skal på tur. Vores stofnet er GOTS-certificerede, hvilket garanterer, at strenge miljømæssige og sociale ansvarskrav er overholdt i alle produktets produktionsenheder. 

Ud med engangsflasken

… og ind med den, der kan vaskes og bruges igen og igen. Der findes efterhånden mange beundringsværdige, innovative ildsjæle derude, som har skabt genanvendelige drikkeflasker. Nogle af vores favoritter er de elegante stålflasker fra danske Ayaida, bambusflaskerne fra danske not just bamboo og flaskerne med indbygget drikkekop fra hollandske Dopper, som bærer den seje cradle-to-cradle-certificering.

Skift vatrondellerne ud

… med dem af bomuld, som du kan vaske og bruge igen. Nogen laver dem selv – strikker eller syer, mens andre køber sig til dem. Resultatet er det samme – du gør nemlig dit forbrug lidt mindre, og behøver ikke hverken købe eller smide vatrondeller ud længere. 

Ud med engangskludene

… og ind med dem af kvalitet, som hverken indeholder mikroplast eller skal smides ud efter et par gange. På samme måde, som med vatrondellerne, kan de også kreeres derhjemme ved at strikke eller hækle, men man kan også få nogle fine, farvestrålende og dekorative i mange livsstilsbutikker. 

Hjemmelavede vatrondeller og Rudolph Care renseprodukter

Drop plastiklåget og sugerøret

… og drik din to-go kaffe uden låg – eller bedre, lav din egen to-go-kaffe i en termokop. Hvis du savner sugerøret, kan du i stedet gå over til de genanvendelige, vaskbare slags. Vi er især vilde med keramiksugerørene fra Frida Ceramics.

Affaldssortér

… det er nemt! Nu har vi givet dig et par tips til, hvordan du nemt kan stryge et par single-use artikler fra din dagligdag, men uanset, hvordan du vælger at leve, håber vi, at du skiller dig ordentligt og forsvarligt af med dit affald – single-use eller ej. I Rudolph Care er vi som udgangspunkt ikke plastik-fjendske – mange af vores emballager er lavet af plastik, og det er et bevidst valg, vi har taget, fordi vi tror på, at når plastik holdes i et lukket system – altså affaldssorteres korrekt - er det som materiale helt okay. Alle vores emballager er lavet af rent, 100% genanvendeligt plast, som du kan sortere, når din emballage er tom. Det forlænger plastikkens levetid, så det kan få lov at leve videre som materiale i andre produkter. Vi har lavet en guide til at affaldssortere din Rudolph Care emballage her

Keramiksugerør fra Frida Ceramics

Husk at skille din emballage ad når den er tom - så kan du sortere materialerne korrekt hver for sig
Shop
Share on: