Go Green #7: Nyt år, nye bæredygtige vaner

Mange drømmer om at leve et mere bæredygtigt liv, og nogen har måske endda sat sig det for med et nytårsforsæt. Hvis man er helt ny i felten, kan den rejse dog virke lang og stejl. Men bare rolig – det er den slet ikke, og det fortæller vi om med fem bæredygtige vaner, som du nemt kan adoptere på din helt egen måde. 

Sortér affaldet

Hvis man tager et kig på sit affald, kan man meget hurtigt identificere mange forskellige materialer. Og de skal sorteres. I de seneste år har rigtig mange af de danske kommuner givet os  bedre og bedre sorteringsmuligheder, og det skal jo udnyttes. Plast, pap, papir, bioaffald, metal og restaffald er de mest gængse affaldskategorier, og det kræver ikke meget at sortere det rigtigt. Vi anbefaler, at man laver et sorteringssystem; køb nogle beholdere, som du kan have stående i køkkenet, bryggerset, eller hvor de passer ind hjemme hos dig, og dedikér en til hver affaldskategori. Husk, at pap, plastik og metal skal være så rent som overhovedet muligt, inden du sorterer det – skyl derfor plast og metal med koldt vand, om muligt. Beskidt og/eller vådt pap og papir skal til restaffald, da det ikke kan genanvendes. 
 

Kastanjer og æbler

En kødfri dag om ugen

Kødindustrien er, som mange nok allerede ved, en af de store klimasyndere. Derfor vil det være en særdeles bæredygtig vane, hvis man skærer kødet fra – måske bare en enkelt dag om ugen. Nogle gange er vores kødindtag nemlig mere vane end behov, og hvis man tænker over, hvor mange lækre vegetaralternativer der findes, kan man hurtigt få for vane at skære yderligere ned på kødindtaget. Føles det helt uoverskueligt og urimeligt, så start med at fokusere på mængderne: Måske det er rigeligt med 100 g kød eller mindre pr person i burgeren i stedet for 200 g? Og måske du kan have glæde af en hel, stegt kylling over flere måltider? Den første dag spiser I lår og vinger, den næste bruger i bryst til lækre club sandwich og den sidste dag koger I suppe på skroget og spiser det resterende kød i suppen.

Rudolph Care Produkter på badeværelset

Certificeret hudpleje

Denne bane er vores ekspertiseområde – nemlig certificeret hudpleje. Som udgangspunkt synes vi, at man skal gå efter certificeringer som forbruger uanset hvad, man køber. Certificeringerne kan nemlig fortælle os en del om et produkt og give en fornemmelse af, om dets bagland tager et seriøst og dedikeret ansvar for varen. Når man går efter certificeringerne Svanemærket og Cosmos i hudpleje, som Rudolph Care jo stolt bærer som primære certificeringer, får man det, der er bedst for dig og naturen. Eksempelvis stiller Svanemærket krav til produktets nedbrydelighed i både mennesket og naturen og har strenge forbud mod stofferne på EU’s liste over mistænkt hormonforstyrrende stoffer. Så, hvis du vil passe på dig selv, dine børn, grundvandet, koralrevene og dine generelle omgivelser, er certificeret hudpleje en nem vane, som vil tage dig langt på din bæredygtige rejse. 

Andrea Elisabeth Rudolph på cyklen i Københavns gader

Tag cyklen

Det er måske det ældste tricks i bogen, og det er bestemt ikke raketvidenskab, men cyklen er jo CO2-neutral. Og bilen sviner. Pedalkraft baner vejen til arbejde for mange af os på Rudolph Care-kontoret, og vi elsker det friske kick og de røde kinder, det giver om morgenen. Prøv det! 

Mere økologi

Mange påstår, at den økologiske agurk smager meget bedre end den konventionelle. Og det kan vi ikke afvise. Om ikke andet, er de økologiske alternativer, hvad end det er en agurk, en bluse eller en håndcreme fri for potentielt skadelige stoffer – og de er bedst for dig og naturen. Derfor håber vi, at mange flere af jer vil adoptere de økologiske alternativer og yde lidt ekstra omtanke for din egen og planetens sundhed i 2019. 

 

Vi håber, at du får en god start på dine nye, grønne vaner 

Prøv dig frem med certificeret hudpleje
Share on: