Hella Joof og de simple vinterglæder

20.01.2019

Filminstruktør og skuespiller, Hella Joof, kommer gennem vinteren på sin helt egen måde og tager sig grundigt af kroppen og sindet på vejen. Juletræet får lov at stå, og hun allierer sig med sine nærmeste. Lad dig inspirere af hendes ritualer og vinter-must-haves. 

Hella Joof deler sine vinterglæder

Hvad gør du for dig selv fysisk og mentalt i de mørke vintermåneder?
"Jeg hygger! Jeg taler i telefon med venner, tænder lys ude og inde, tænder op i brændeovnen, går i karbad, smører min knastørre hud ind i en deciliter olie og tager blødt bamsetøj på. Og så sørger for, at her er pænt hyggeligt. Hyacinter, blomster og et blødt tæppe i sofaen, hvis det er en dag, hvor man skal puttes lidt. Jeg prøver at skabe varme i mig selv og dem, jeg er sammen med. Indre og ydre. Og så må juletræet gerne blive stående, det er meget flot i år!"

Hvilket er dit vigtigste åndehul?
"Mit hjem er min rede. Jeg lægger håndklæder sammen og rydder op. Laver pænt. Alle er jo lidt ’edgy’ i januar, så vi må gøre en ekstra indsats for at få humøret på ret køl. Jeg sætter mig i den gode stol og læser bøger. Hvis jeg har fri, læser jeg to timer om dagen eller skriver på min næste bog. Jeg lytter til meditationsbånd og prøver at slappe af og få styr på min vejrtrækning. Og så husker jeg at registrere, at dagene bliver længere. Det går den rigtige vej!"

Hella Joof deler vinterglæderne med Rudolph Cares blog, Rudolph Stories

Hvem allierer du dig med?
"Mine venner, min mand, min hund og mig selv. Vi sørger for at hygge om hinanden og gøre os umage. Snit (red. Hellas mand) sætter tagsten på plads, som er blæst af i stormen, og jeg laver dejlig mad, te og tænder stearinlys. Og så nusser jeg ham i nakken så tit som muligt."

Hvad tanker dig op på en stormende januardag? 
"Varm te, at se ud på fjorden og skyerne, der farer henover himlen. At gå ned til vandet iført kæmpe flyverdragt med min hund, Darwin, som er vinterbader. Det bliver jeg nok aldrig - jeg er 50% afrikaner og bryder mig ikke om koldt vand. At ordne fødder, negle eller at give mit ansigt og hår en kur, mens jeg sidder med knækbrød og læser avis." 

Hvad gør du, når sommeren og varmen synes allerlængst væk?
"Hvis jeg har mulighed for det, så rejser jeg til varmere himmelstrøg, men sig det ikke til nogen. Jeg prøver at komme væk hver vinter for at lade batterierne op og få noget sol og D-vitamin. Jeg er meget lysfølsom - hvis der ikke kommer nok lys til min hjerne og mit hjerte, bliver jeg trist og får sorg i sinde. Til gengæld er jeg altid i Danmark om sommeren. Du danske sommer jeg elsker dig, skønt du så ofte har sveget mig!"

Hella Joof fortæller om, hvordan hun kommer gennem den mørke og kolde vinter på bedste vis
Shop bloggen
Share on: