Høj på håndcreme og solide rutiner

Foto: Isak Hoffmeyer 
 
 

Hvordan skaber du tid til dig selv i en travl hverdag og hvor vigtigt er det for dig? 

Jamen, jeg prøver jo desperat at finde tiden. Det er meget op og ned for mig, for jeg har perioder, hvor arbejdet klumper sig intenst sammen, og så kan det være en udfordring. Men jeg ved heldigvis, at jeg bare skal bruge et par minutter til at samle mig om mig selv, og et par minutter kan man jo altid finde. Jeg har mediteret siden 1990 og gør det som regel om morgenen, men har jeg meget travlt, bliver det bare til et par minutter her og der. Så finder jeg en stol, retter ryggen og lukker øjnene. Det med ryggen er vigtigt, ellers falder man jo bare i søvn. Alle kan gøre det – det handler bare om at lukke øjnene, trække vejret og give sit sind en pause. Simpelthen, at sige til sig selv, at nu tager man lige en pause.

Det lyder måske skørt, men mit morgen-bade-ritual er også ret vigtigt for mig. Her kan jeg give mig selv lidt daglig pleje, som nærmest fungerer som en form for opladning. Jeg når ligesom det hele igennem, nyder de dejlige produkter og så på med makeuppen – jeg elsker det.

 

Hvad vil du helst bruge din ‘fri-tid’ til?

Den bruger jeg på, at være sammen med mine børn. De har efterhånden nået en alder, hvor de snart ikke gider være hjemme mere, så når jeg kan, sørger jeg for at være der, når de kommer retur fra skole. Så går vi en tur eller sidder og taler sammen. De er min absolutte førsteprioritet. Har jeg ting, der skal ordnes, så sørger jeg for, at få det af vejen inden de kommer hjem.

Jeg har ikke et fast ritual, der for mig et helt vidunderligt, men jeg tillader mig den luksus at komme hos Susanne Bjørkmann og Copenhagen Beauty Club, så tit jeg kan. Hun hjælper mig med at se stram ud. Når man er meget eksponeret, så skal det ydre jo bare være i orden. Det kan ikke være anderledes. Det er også derfor, at jeg altid sørger for at spise ordentligt. Masser af grøntsager. Jeg kan lynhurtigt se, hvis jeg slækker på det. Og det orker jeg ærligt talt ikke.

 

Hvordan ser din daglige skønhedsrutine ud?

Jeg tager altid makeup af om aftenen – uanset hvor stang-bacardi, jeg måtte være. Min mor lærte mig i sin tid, at vaske ansigtet morgen og aften, bruge gode cremer, og passe på sig selv – det elementære. I dag bruger jeg også altid solcreme.

Det, der med at vaske sit ansigt om aftenen er jo et lille ritual i sig selv, der handler om at vaske dagen af sig. Man friserer sig, børster tænder, cremer sig ind – og så ned i den dejlige seng. Klar til natten.

 

Hvad elsker du at forkæle dig selv med - skønhedsmæssigt?

Parfume er en stor passion for mig. Jeg elsker det. Måske du kender det med at man kan stå et sted og pludselig rammes du af en duft. En duft, der nærmest giver dig et akut flashback til et minde fra barndommen eller til mennesker, du kender. Jeg elsker det, som dufte kan sætte gang i, og jeg elsker specielle dufte, altså parfumer. Det er noget af det bedste. Men det kan altså også være det stik modsatte. Det værste jeg ved, er slaget af syntetisk dameduft, der rammer dig, når du træder ind i lufthavnenes taxfree område. Det kan nærmest gøre mig helt dårlig.

Favoritten er for tiden en duft af Frederic Malle, der hedder Portrait of a Lady. Jeg har den med mig rundt i tasken i en superfed lille flakon. Generelt elsker jeg rejseudgaver, for så kan jeg have dem med i tasken. Jeg har jo alt med den taske!

 

Har du særlige ritualer eller tricks, du tyr til, når du kan mærke, at du er ekstra presset - både mentalt og fysisk?

ALTID kosten! Vi taler masser af grøntsager – fem forskellige slags til hvert måltid. De er altid opvarmede – blancherede eller sauterede – fordi det godt for maven og fordøjelsen. Alt det råkost kan maven jo slet ikke arbejde med. Grønt er fyldt med fibre og holder blodsukkeret stabilt – og det er alfa omega. Jeg spiser ikke sukker og drikker ikke alkohol, når jeg er meget travl. Det kan jeg gøre bagefter,  og det gør jeg også. Elsker champagne!

 

Har du et Rudolph Care produkt, du er særligt glad for?

Ja, det må jo være håndcremen. Ligesom med dufte har jeg også en ting for håndcremer. Jeg er ret emsig med det der med at vaske hænder, og vil ikke have tørre hænder, så jeg har ekstremt mange håndcremer stående overalt. Jeg har prøvet min del af håndcremer, og må bare sige, at jeg elsker den fra Rudolph Care. Den er nærende og giver bløde hænder med det samme. Jeg bruger den hver dag, så jeg ved hvad jeg taler om.

 

Indtil 30. April kan du opleve Ellen på Statens Museum for Kunst i 9x9x9 – læs mere her.

Shop Bloggen
 

Acai Hand Cream Travelsize

30 ml
75,00 kr.
Please wait..
 

Acai Hand Cream

200 ml
295,00 kr.
Please wait..

Acai Hand Cream

Acai Hand Cream

Om Rudolph Skincare

Bæredygdig hverdagsluksus

Shop alle

Se alle produkter
Share on: