Hyg dig!

1. Stearinlys

Intet kan skabe hygge på et øjeblik som stearinlys. Det varme lys og den levende flamme kan noget, som dit elektrisk lys ikke kan, og bare et par lys gør en kæmpe forskel. Vi anbefaler selvfølgelig Svanemærkede lys i ren stearin (ikke glycerin) så du sikrer dig selv de mindst forurenende lys. Der findes også virkelig naturtro elektriske ”stearinlys”, der ikke oser det mindste – de er gode, hvis du meget tit har mange lys tændt.

 

2. Bag noget (eller køb hos den bedste bager)

Det er hyggeligt at bruge tid på at bage noget som du kan nyde senere. Hele processen med at skabe noget fra bunden virker både afstressende og tilfredsstillende – og så er det hyggeligt. Men hvis mel og opvask virker uoverskueligt, så lad bageren gøre det for dig. Så kan du lave te og sætte marmeladen frem i stedet.

3. Plej dig selv

Hygge behøver ikke at involvere noget, der skal spises. Det kan også være lidt tid, du bare bruger på at hygge lidt om dig selv. På noget, der gør dig glad. Eller måske noget, der gør din hud glad. Skrab håret tilbage, fordel en god maske i ansigtet og sæt dig med et blad eller et afsnit af din favorit tv-serie mens masken gør det den skal.

 

4. Lav et fodbad

Du kan også udvide hyggestunden med et fodbad. Det virker afstressende, afslappende og du får fine fødder af det. Tilføj et par dråber Body Oil til det varme vand – det forhindrer huden i at udtørre – og smør så fødderne ind i et godt lag håndcreme bagefter (eller endnu bedre – få din bedre halvdel til det!)

 

5. Læs højt – for din elskede eller dine børn

Sluk for flimmeren og læs en bog i stedet. Og læs den gerne højt for din elskede eller dine børn. Højtlæsning skaber et helt særligt rum af koncentration og fantasi, der flyder, og det er ikke kun dine børn, der elsker det. Måske er du selv glad for at lytte til podcasts – konceptet er det samme.

6. Rent sengetøj og så i seng…

Læg rent sengetøj på, gå tidligt i seng og nyd følelsen af god tid og knitrende friskt sengetøj. Læs en bog, snak med din elskede eller giv dig selv lov til at stene Instagram indtil dine øjne svier. Hvis det er for svært at gå tidligt i seng (det kan det virkelig være…) så brug en lørdag formiddag på at spise morgenmad i sengen. Med aviser og dryssende croissanter.

 

7. Bogen om Hygge

Hvis du mangler flere tips til at hygge dig, så kan den lille bog HYGGE hjælpe dig. Den er skrevet af Meik Wiking, der er leder af Happiness Research Institute i København (ja, det findes!), og som mener, at hygge er den hemmelige ingrediens til hvorfor danskerne gang på gang kåres til at være verdens lykkeligste.

 

Acai Body Balm

145 ml
425,00 kr.
Please wait..
 

Acai Anti-stress Facial Cream Travelsize

20 ml
249,00 kr.
Please wait..
 

Instantly Smoothing Serum

30 ml
795,00 kr.
Please wait..
 

Gentle Cleansing Foam

150 ml
265,00 kr.
Please wait..
Share on: