Hyldesttanker til Amazonas’ kvinder

13.10.2019

Andrea Elisabeth Rudolph hylder kvinderne i Amazonas, som hun har mødt på sine rejser. Andrea Elisabeth Rudolph og kvinderne i Amazonas

”Gennem efteråret sætter Rudolph Care fokus på Amazonas og høsten af vores kerneingrediens, acaibærret. Høsten ruller nemlig afsted netop nu. Acaibærrene håndplukkes af lokale arbejdere i Amazonas. De er alle mænd, som med råstyrke og en teknik, der sidder på rygraden, kravler til toppen af palmerne, plukker bærrene, sejler dem til den nærliggende havn, hvor de læsses på trucks og transporteres videre til vores lokale samarbejdspartner. Men hvad mange ikke tænker over er, at mændene har styrken og energien med fra et solidt fundament. Det er netop fundamentet i bærhøsten, jeg har lyst til at sende en hyldesttanke.”

Høst af acai bær i Brasilien

”Jeg har lyst til at fremhæve nogle af de stærkeste kvinder, jeg kender; kvinderne, jeg har mødt på mine rejser til Brasilien. Kvinden er den mandlige bærhøsteres stærke base. Det er hende, der får kabalen til at gå op. Hun skaber og vedligeholder fundamentet, hjemmefronten og dækker familiens behov. Hun fodrer dyr, skaffer mad, vasker tøj og sørger for, at dagligdagen fungerer. Hendes arbejde er respekteret trods det traditionelt opdelte miljø. Jeg blev meget fortrøstningsfuld af at se, hvordan manden og kvinden i familien sammen yder en lige indsats og ser livet som et fælles projekt, hvor ikke én løfter mere end den anden.”

”Kvinderne, jeg har mødt i Amazonas, har gjort et helt særligt indtryk på mig. De fortjener en lige så stor hyldest som deres mænd, der høster vores dyrebare acaibær. De er varme og omfavnende, og man føler sig altid velkommen og værdsat. Jeg beundrer dem for rummeligheden og styrken – og den gensidige respekt mellem dem og deres partner, som skaber de lykkeligste forhold under selv de simpleste kår, som dem der er i Amazonas.”

Andrea ♥

Andrea & Friends in Amazonas

 

Andrea Elisabeth Rudolph på besøg i Amazonas

Acai favoritter
Share on: