Jul á la Alice Rosenkrantz Stadil

I dag kan du skrue op for den dejlige adventsstemning med iværksætter, CEO og julehygger, Alice Rosenkrantz Stadil, når hun deler et stykke af sit juleunivers med Rudolph Stories. 

Alice Rosenkranz Stadil

Hvor holder du jul i år?
”Vi skal holde Jul med Christians familie på Fyn, hvor de har et stort, men vanvittigt hyggeligt, sted, der altid emmer af jul. Jeg synes altid, at tanken om ikke at holde jul med min egen mor, far og søster er lidt svær… men når det så bliver juleaften, så tænker jeg faktisk ikke så meget over det. Men nu er Christians familie også blevet min, og jeg holder tosset meget af dem. Christians families juletraditioner minder også ret meget om min families med nogle små, hyggelige twist.” 

Julehjemmet hos Alice

Hvordan holder I jul i jeres familie - klassisk eller mere alternativt?
”Den er ret klassisk, tror jeg – nu har jeg kun holdt jul med Christians familie og min egen… så medmindre at vi er de eneste to i hele Danmark, der holder jul på den helt vanvittigt skæve måde, så tror jeg, at vi er ret klassiske. På min fars side har de altid spist risengrød i stedet for ris a la mande, hvilket min mor heldigvis har fået manet til jorden i vores familie, så jeg er glad for at de også går op i netop den tradition i Christians familie. Det er bare ikke rigtig jul uden ris a la mande :-) .. Da jeg var barn inviterede mine forældre i mange år venner eller bekendte, som var ensomme i julen, med til vores jul. Det er måske lidt alternativt, men en dejlig tradition, som jeg også gerne vil tage til mig.” 

Julepynt

Er der nogle særlige traditioner, som absolut ikke må overses?
”I min familie har vi nogle traditioner, når vi danser om juletræet, fx lavede min far sit eget omkvæd og dans til ’Højt fra træets grønne top’, da han var lille, som vi altid synger og danser. Og så slutter vi altid af med at danse rundt om juletræet til Deep Purple’s ’Smoke on the Water’, hvilket altid er mega sjovt og festligt. Og så den der ris a la mande - det er højdepunktet for mig. Jeg spiser aldrig så meget hovedret, fordi jeg skal have plads til at foræde mig i ris a la mande, hvor jeg næææææsten altid sikrer mig mandelgaven, fordi jeg aftager hovedparten.. Da jeg var barn, var vi også altid ude ved hestene ved midnat og give dem juleæbler. Det var en vidunderlig tradition. Jeg savner at have heste… måske jeg kan fodre svigerfars karper i år, hvis voldgraven ikke er frosset til ;-)”

Stresset eller cool jul?
”COOL JUL! –  jeg er ikke sådan en perfektionistisk type, så hvis tingene ikke bliver helt efter mit hoved, så går det nok, og jeg er ikke rigtig typen der stresser i det hele taget. Jeg har sagt til mig selv at med mindre, at det er liv eller død, så er det ikke noget, der er værd at stresse over. Så jeg stresser ikke i noget så hyggeligt og afslappet som julen.”

Alice Stadil

Julegodter

Julestemning

Hvilken er din yndlingsjulekage, og bager du dem selv?
”Uhh vi har en familieopskrift på verdens bedste honningkager fra min fars tipoldemor. De hedder ’basler’ og er indbegrebet af jul. Da jeg var lille, bagte vi altid basler i vanvittige mængder, så vi havde nok til at tage med på skiferie. De er den perfekte snack i liften, når man mangler lidt energi.” 

Hvad glæder du dig allermest til ved juletiden?
”At vi er sammen! Både min egen lille familie, men også at vi mødes flere familier om det samme og hyggelige. Og at alle gør noget ekstra ud af det – det, synes jeg, godt at man kan mærke i julen. Alle er den bedste overskudsudgave af sig selv. Det handler om næstekærlighed - alle med de samme mål; samvær, overdrevet hygge og ja, kærlighed til sin næste!”

Den bedste gave, du har fået?
”Dét er svært. Jeg har fået mange fine gaver, men jeg fik en guitar af mine forældre, da jeg var 10 år gammel, og den passede PERFEKT på min drøm om at blive den næste Lisa Ekdahl. .. Jeg fik  også engang en Saint Laurent taske af Christian, som jeg har boet i lige siden. Den rummer bleer, pung, MÄT-barer og mobil. Ellers glæder jeg mig altid til at pakke gaver op fra min lillesøster - hun kender mig bedre end mig selv, så hun rammer altid plet.”

Mistelten

Den værste gave, du har fået?
”Et år holdt jeg jul i Barcelona, hvor jeg boede med to veninder, og mine forældre havde sendt en gave ned til mig. Jeg glædede mig MEGA meget til at åbne den, men det viste sig at være en LYSERØD taske med heste på og en pung indeni. Det var gyseligt. Min mor har ellers ret god stil, så jeg ved ikke, hvad der skete for hende det år. Min datter, Harper, og hendes kusine er dog super glade for den som ”fin-dame-taske” i dag.”

Den bedste gave, du har selv har givet?
”HVIS jeg nu selv skal sige det, så giver jeg faktisk næææææsten altid gode gaver. Jeg gør mig i hvert fald altid mange overvejelser og gør mig umage. Men mest aktuelt var måske sidste år; Christian har lige siden, vi mødtes, brokket sig over, at han havde lånt sin Susanne Brøgger bog ud, hvor Susanne havde skrevet en sød hilsen i til ham. Så sidste år skrev jeg til Susanne, om hun ville skrive en hilsen til Christian, hvis jeg nu købte hendes bog og sendte den til hende med en returkuvert. Og det ville hun heldigvis gerne. Hun skrev den sødeste hilsen til Christian, og han blev så glad og rørt. Så det var en af de gaver, jeg glædede mig rigtig meget til at give sidste år.”

Dit bedste juletip? 
”Det må være at trække stikket til det, der stjæler energi i dagligdagen, og fokusere på din familie og kære. Og at bruge lidt tid på at være taknemmelig og tænke over, hvad du kan gøre for andre, i stedet for hvad andre kan gøre for dig. Det bliver man så glad af.”

Shop Bloggen
Share on: