Kærlighed, opråb og 16.000 papirblomster

I dag kan du lære kunstneren Veronica Hodges at kende på Rudolph Stories. Læs med, når hun fortæller om sin fortryllende og tankevækkende kunstinstallation, Cherish, som i øjeblikket kan opleves i Marmorkirken i København. 

Cherish i Marmorkirken

Scenograf og kunstner Veronica Hodges har skabt Cherish, som er et udtryk for et ønske om mere omsorg og kærlighed til vores planet. Og for at give stof til eftertanke. Cherish betyder nemlig ”at elske”, eller ”at sætte pris på” og det er netop det, Veronica søger med hendes kunstinstallation. Rent fysisk udfolder Cherish sig i 16.000 papirblomster, som i øjeblikket pryder Marmorkirkens loft og kirkerum. Veronicas kunstinstallation har til opgave at påminde os om det forår, vi elsker, og den verden, vi bor i, og at huske at sætte pris på den imens vi stadig har den. 

Hos Rudolph Care deler vi mange af de samme visioner, som Veronica søger at udtrykke gennem kunstinstallationen, og derfor er vi meget fascinerede af måden, hvorpå hun forener sin agenda med sin kunstform.

I Rudolph Care bekymrer vi os også om naturen og mennesket, hvilket kommer til udtryk i vores produkter, der hverken skader dig eller dine omgivelser. Vi tror på, at vores planet skal nydes og passes på, og vi er vilde med, at Veronica har valgt at fortælle netop den historie med sine 16.000 papirblomster.

Veronica Hodges og sin installation Cherish

Hvordan er ideen til installationen vokset frem?
"Ideen til installationen er vokset frem fra et dybtfølt ønske om at skabe en forandring. Et ønske om at bruge min egen stemme indenfor kunsten til at skabe debat og opmærksomhed på dette vigtige emne; hvordan vi passer bedre på vores jord. I perioder kan jeg vågne op og være dybt, dybt bekymret for, om vi gør nok, og om der overhovedet sker nok i forhold til klimaforandringerne. Plastik i havene og jordens ressourcer, som bliver udhulet. Luftforurening, skrald over alt, dyr som uddør og lider. Også vi mennesker, som tænker at vi kan købe os til alt det, vi synes vimangler. Så installationen er ment som en påskønnelse af det smukke. Jeg har et ønske om at skabe en positiv forandring således, at vi gennem kærlighed og værdsættelse har lyst til at bevare skønheden. Cherish er ikke ment som en løftet pegefinger mod alt det, vi gør forkert, men at skabe opmærksomhed på det positive og give håb for forandring, fordi det er jo meget simpelt; mister vi verdens skønhed, er det ikke planeten Jorden længere."

Kunstinstallationen Cherish i Marmorkirken
Cherish

Marmorkirken prydet med Cherish blomster

Cherish - en kunstinstallation af Veronica Hodges i Marmorkirken

Hvor længe har I brugt på at skabe Cherish?
"
Helt konkret har vi brugt 4-5 måneder på at lave de 16.000 papirblomster. Men jeg havde ikke kunnet gøre det alene da, projektet er baseret på, at jeg har fået hjælp fra frivillige. Jeg har involveret Krebs’ Skole på Østerbro og Gefion Gymnasium, samt eleverne fra KADK. Derudover har jeg fået så ufattelig meget hjælp fra kvinder og mænd som har haft tid og lyst til at komme og lægge nogle timer. Men jeg må indrømme, at jeg har været meget nervøs for, om det ville lykkes. Jeg har kastet en bold i luften, som jeg ikke vidste med sikkerhed om ville lande til tiden. Heldigvis er det gået godt. Tak til hver og en, som har samlet blomster og nusset kærligt for at få dem til at blomstre."

Cherish i Marmorkirken

Hvordan tror du, at Cherish kan fremme et mere bæredygtigt verdenssyn?
"I min kunst er jeg meget inspireret af naturens skønhed og rytme. Jeg har virkelig en stor kærlighed til naturen og Moder Jord. Så det værste for mig er at se tingene komme helt ud af balance. Jeg synes, at vi er virkeligt heldige og privilegerede ved at få lov til at bo på denne smukke planet. Og ikke mindst at være mennesker med overskud der bor i et vestligt samfund gør også, at jeg føler en forpligtigelse for at tage ansvar. At alting ikke kun handler om, hvordan jeg personligt får et bedre liv, men hvordan jeg bruger mit liv på at give tilbage til Moder Jord. Jeg håber, at de mennesker som kommer ind og ser installationen vil tænke "Wow det er stort, det er flot, det er et umuligt projekt". Og lade sig inspirere og selv lave umulige projekter, som kan skabe fælleskaber til at skifte vores adfærd og tage ansvar for de gaver, vi har fået, og give noget tilbage. Moder Jord er en levende organisme, og plager vi hende for meget, reagerer hun, og det synes jeg der er tydelige tegn på allerede. Jeg vil bare ikke se, at det kommer helt ud af kontrol. Hvis det bliver helt vildt, vil jeg ønske, at vi som mennesker er omstillingsparate til at gribe udfordringen - men det kan vi kun, hvis vi taler om, hvad vi kan gøre bedre, før det sker. Jeg tror, at vi står foran en kollektiv opvågning af menneskets bevidsthed, og det skal der også til, hvis vi skal skifte retning i fælleskab." 

 

Veronicas udstilling, Cherish, kan opleves i Marmorkirken til midten af november, og du kan læse lidt om kirkens åbningstider her

Hvis du har lyst til at læse mere om Veronica Hodges, skal du klikke her

Shop Bloggen
Share on: