Om at skabe minder

Læs om hvorfor gode minder er vigtigt på Rudolph Stories

Børneliv er jo bare overstået før man forstår det. Og det indser man for sent. Den vigtigste opgave for os som forældre, er at gøre vores børn til hele mennesker, og her betyder kærlighed mest af alt. Kærlighed kan man jo give på mange måder, og en af dem er, at fylde børnene op med gode oplevelser og gode minder, synes jeg. Det er Isolde, der inspirerer mig, for hun taler meget om minder, men jeg kender det også fra mig selv. Man kan jo leve længe på gode minder.

Gode minder er en ret relativ ting, for det er jo forskelligt hvad man mindes. Det som Isolde mindes er ofte ikke det samme som jeg gør – selvom situationen var den samme. Vi husker noget forskelligt, og sådan skal det også være. Nogle gange er det de mest fjollede små ting, man husker, men naturen og fælles oplevelser med familien er gengangere i nogle af mine stærkeste minder.

Det er ikke fordi, jeg går benhårdt efter at børnene skal have særlige minder, eller at jeg arrangerer ting med det formål, at det skal sætte sig som et minde. Men jeg bestræber mig på, at give alle børnene gode oplevelser og skabe et rum eller en atmosfære, som de vil mindes som noget rart. I sommers brugte vi al den tid vi kunne på stranden. Alle nyder at være en hel dag ved stranden, men det er forskellige ting, de synes er sjovt. Nogle vil fiske krabber, andre vil sidde i en gummibåd, og nogen vil bare gerne grave et kæmpestort hul. Det er samme legeplads, og er en fælles oplevelse som vi får noget forskellige ud af.

Da Copenhagen Pride optoget gik gennem byen, tog Claus og jeg alle fem børn med ned på gaden, hvor vi stod og hujede på sidelinjen i tre stive timer. Ikke en af dem blev trætte – de var totalt opslugt. Bagefter, da vi snakkede om dagen, bemærkede vi hvor forskellige ting børnene havde lagt mærke til. Desuden var det også en god anledning til at tale om ting, der måske er svære eller ikke så oplagte at tale om – politi, rettigheder, andre lande, kærlighed, at være den man er og være stolt af det. Det blev i hvert fald en mindeværdig dag for mig.

lækker is og gode minder hos rudolph stories

Jeg forsøger også at give børnene en-til-en oplevelser, når der er mulighed for det. Skilsmisse-faktoren betyder måske også noget her. Det er ikke nødvendigvis noget dårligt og det handler ikke om at stå på hovedet for børnene, når vi er sammen, men tiden bliver dyrebar på en anden måde, når man så har dem, og så vil jeg godt gøre noget ekstra.

Jeg synes det er vildt fedt, det fællesskab som Isolde har med sin pap-mor Mette omkring Harry Potter universet. Det er noget kun de to har. Det er så fedt og dejligt, at de har det der sammen. Deres lille ting. De er helt klart også en inspiration. Claus og Isolde har noget håndbold sammen, som de går op i, og som jeg ikke er en del af. På samme måde forsøger jeg, at finde en-til-en tid og noget udelt opmærksomhed til alle børnene. Der behøver ikke at være mange af de stunder, og det behøver heller ikke at være noget, der kræver meget planlægning. Jeg vil bare gerne have at alle vores børn bliver set, og at vi også dyrker deres forskelligheder lidt.

Helt grundlæggende, så håber jeg på at være sådan en forældre, der kan rumme deres forskellighed og deres forskellige behov og interesser. Det gør jeg mig umage med, og jeg bruger tid på at observere dem – sammen og hver for sig.

 

Kærligst, Andrea 

Mommy and Me

Healing balm for mommy and baby

Q & A

A Hint of Summer
 

Herbal Mint Shampoo

240 ml
225,00 kr.
Please wait..
 

Blossom Shampoo

240 ml
225,00 kr.
Please wait..

Om Hair Care

En shampoo med den rigtige lyd

5 hudplejefejl, du ikke behøver at lave

1. Renser du ekstra for at undgå uren eller stresset hud? De fleste af os kender følelsen af at gå...

Flot hår og god samvittighed på en gang

Den gode hårvask hænger sammen med følelsen af velvære. Shampooen der er let at fordele, skummer på...
Share on: