Solcreme kan give pletter - men frygt ikke

10.06.2019

Lad os guide dig gennem din solcreme-rutine, så du bedst muligt undgår pletter på tøj og andre tekstiler. Solcreme kan nemlig give pletter, hvis ikke man er forsigtig. Læs også vores guide til at redde pletterne af tøjet, hvis uheldet er ude. Sun Shimmer Body Lotion fra Rudolph Care

Hvordan undgår jeg bedst pletter? 

Solcreme kan desværre give pletter. Pletterne opstår oftest på tøj og andre tekstiler, men solcreme kan efterlade en plet, hvor end du sætter en uforsigtig hånd efter din indsmøring. Derfor er vores første, simple tip at vaske hænder efter, du har smurt dig ind. Et andet tip til at minimere plet-risikoen er at lade solcremen tørre helt ind, inden du tager tøj på. Det er solfilteret, som beskytter mod solens UVA- og UVB-stråler, der i nogle tilfælde kan misfarve, og det forhindrer du bedre, hvis du lader dig lufttørre godt efter indsmøring. Et sidste tip er også at overveje dit tøj- og håndklædevalg – lad måske det mest sarte tøj, den silkehvide kjole og de hvide håndklæder blive derhjemme.

Pssst... husk, det er vigtigt at smørre sig med den rette mængde solcreme. En håndfuld til kroppen og en teskefuld til ansigtet. For at være helt sikker på, at du ikke har overset et spot, anbefaler vi også, at du smører dig ind to gange efter hinanden, for at være på den sikre side. 

 

Åh! Jeg har fået en plet – hvad skal jeg gøre?

Hvis uheldet er ude, anbefaler vi følgende: 

1. Påfør rigeligt flydende vaskemiddel til kulørte tekstiler direkte på pletten, og lad det virke natten over – eventuelt i en lukket plastikpose. Dette får tøjfibrene til at svulme op, så misfarvningen lettere kan løsne sig. 

2. Vask tøjet efter anvisningen på tekstilmærket. 

3. Gentag om nødvendigt processen 2-3 gange

VIGTIGT: Du må IKKE bruge vaskemiddel med optisk hvidt, blegemiddel eller pletfjerner med OXI-effekt, da det kan forværre pletterne og gøre dem sværere at fjerne.

Køb vores svanemærkede solserie her
Share on: