SOS til fedtet hud og pigmentpletter

 

Frem med olien, skru op for massage og sluk for solen

SARA JOrdell

 

Hvordan bør man pleje en fedtet hud, så den genfinder balancen?

Når huden fedter er det fordi vi overproducerer mandligt kønshormon, og det er derfor vigtigt, at få afbalanceret hormonsystemet. Her er ansigtszoneterapi et super redskab, og din behandler vil se på ubalancer i lunge og tyktarm, og på din kost, fordøjelse og åndedræt. Daglige åndedrætsøvelser kan hjælpe din hud til at genfinde balance, ligesom en kost, der passer til dit tarmsystem kan gøre meget. Men det kræver en individuel behandling for at tilpasse kostvejledningen præcis til dig. Daglig massage (se Saras mini vejledning til hjemmemassage her) er også godt for at få blodcirkulationen i gang, og få huden til at arbejde bedre selv.

 

Hvad kan forværre hudens tilstand?

Du må ikke snyde din hud for olier, for det har den brug for. Når du kombinerer din olie med fugtpleje, vil olien trænge helt ned i dybden, og bliver ikke en fedtet overfladehinde. I starten vil du nok føle dig mere fedtet end du sikkert kan lide, men efter få uger vil huden regulere sig og selv producere mindre olie, fordi den nu får dækket behovet udefra.

Brug eventuelt en god pudder som finish, hvis du synes, at du skinner for meget. Jeg anbefaler rosenpudderet fra Dr. Hauschka, der indeholder kisel, som opsuger det olie, din hud ikke har brug for, uden at forstyrrer hudens balance.

 

Hvad kan så være grunden til at huden pludselig får pletter og skygger – og hvad gør man?

Sol i forbindelse med hormonforandringer er den sikre vej til pigmentpletter. De kommer ofte i forbindelse med brug af p-piller og kunstige hormoner, graviditet og amning. Samt hvis du er i solen uden korrekt beskyttelse.

Jeg behandler pigmentpletter som affaldsstoffer, der ligger i huden, og arbejder med at afgifte huden med ansigtszoneterapi. Man skal altid omkring at afgifte leveren, da den nedbryder giftstoffer og medicin, der kan påvirke huden. Lever og galdeblære er samtidig de organer, der altid bliver påvirket, når vi har mange følelsesmæssige udsving, såsom stress og forandring. For eksempel i forbindelse med graviditet og det at blive mor. 

Ansigtszoneterapi er et ældgammelt redskab som blandt andre indianerne og kineserne brugte til at helbrede sig selv. Ansigtet er, ligesom fødderne, et kort over hele kroppen. Så du kan behandle hele kroppen, med korte præcise genveje gennem dit ansigt. Det er et super godt redskab til stort set alle indre ubalancer. Det føles himmelsk at modtage, og du ser også et flot ydre resultat i form af glød, løft og glæde i dit ansigt.

Min erfaring er, at en kombination af ansigtszoneterapi og mere dybdegående Green Peel behandlinger er det bedste til at rette op på den ujævne hudtone. Green Peel behandlinger er 100 procent baseret på urter, som uden bivirkninger kan gå ned i de hudlag, hvor pigmentet ligger og rense affaldsstofferne ud af krop og væv.

 

Hvad kan forværre hudens tilstand?

Mere sol. Lad helt være med at gå ud uden solcreme på, for du bør beskytte huden året rundt, hvis du har tendens til pigment. Også selvom du har fået fjernet forstyrrende pigmentpletter, for du er ikke beskyttet mod at danne ny pigment.


 

Undgå olieholdig hudpleje, spis sundt og søg hjælp til pletterne

Tina Ebbesen Jensen

 

Hvad kan være grunden til at huden er fedtet?

Folk med dette problem gør ofte ikke noget forkert. De har bare denne hudtype, og det er nu engang sådan det er.

 

Hvordan bør man pleje en fedtet hud?

Det værste du kan gøre er faktisk at lade være med at bruge creme. Ofte ser jeg, at folk med denne hudtype ikke bruger noget, fordi de synes, det fedter deres i forvejen fedtede hud. Men det er bare ekstremt vigtigt, at huden bliver fugtet og beskyttet, bare med en let creme. En fedtet hud har brug for lige så meget pleje og beskyttelse som alle andre hudtyper.

Brug creme til fedtet hud som affedter huden, og gør den mat og ikke blank. Der findes masser af matterende cremer i med en let konsistens. Men vælg noget uden fedtstoffer, for det vil forværre huden. Derudover kan regelmæssige ansigtsbehandlinger, en sund kost samt vitamintilskud gøre en forskel. Nogle oplever også bedring hvis de skruer op for olierne i deres kost – i smoothies og lignende.

 

Hvad så med pigmentpletter -  hvad kan være grunden til at hudens pigment træder frem?

Ofte er der tale om solskader, som du har fået for mange år siden, men som først viser sig som mørke plamager på huden nu. Det kan også være hormonubalance efter en graviditet, der har forårsaget pigmentpletter og ujævn hudtone.

 

Hvordan bør man pleje huden, så den bliver jævn i farven igen?

Pigmentforstyrrelser er en tilstand i huden, og ikke en hudtype. Så du skal naturligvis bruge produkter efter din hudtype og altid slutte af med solbeskyttelse med SPF 50. Hver dag, året rundt.

Der findes mange gode lysnende produkter, og især frugtsyre er effektivt til at lysne pletterne og få huden gjort mere ensartet. Få frugtsyrebehandlinger hos en kosmetolog om vinteren, da du ikke må få sol på huden imens du er i behandling.

Så snart foråret og solen kommer skal du passe ekstra meget på og bruge både hat og solcreme med SPF 50. Er huden først beskadiget, vil pletterne samt de mørke skygger komme frem igen, når du ikke beskytter dig.

 

Kan man gøre noget ekstra, hvis man vil pletterne til livs?

Mit allerbedste råd er at gøre noget ved problemet med frugtsyrebehandlinger, og i øvrigt tilpasse din daglige pleje med det – anbefalet af din behandler i forbindelse med behandlinger. Pigmentpletter kan være meget svære at komme ordentligt til livs uden hjælp fra en hudekspert.

 

 

Eksperterne


Tina Ebbesen Jensen (tv.) driver Askepot Skønhedsklinik i Silkeborg, hvor du kan få alle de skønhedsbehandlinger, du drømmer om. Hun har hjulpet kvinder med at få fin hud i mere end 12 år, og hun bruger helst økologiske og naturlige produkter – heriblandt Rudolph Care.

Sara Jordell (th.) er holistisk hudekspert, healer og kropsterapeut. Hun arbejder lige så meget med sammenhængende i kroppens systemer og organer, som hun arbejder på huden udefra. Hendes speciale er ansigtszoneterapi og bindevævsbehandling – og så har Sara været med til at udvikle vores helt særlige Rudolph Care behandlinger.

En snak om solen med Hans Christian Wulf

 

Sun Body Lotion SPF 15 - Shimmer Edition

100 ml
145,00 kr.
Please wait..
 

Sun Body Lotion SPF 30 - Shimmer Edition

100 ml
165,00 kr.
Please wait..
 

Sun Body Oil SPF 15

150 ml
285,00 kr.
Please wait..
 

Sun Body Lotion SPF 30

150 ml
185,00 kr.
Please wait..
 

Sun Stick

15 ml
145,00 kr.
Please wait..
 

Aftersun Repair Spray

150 ml
185,00 kr.
Please wait..
Share on: