SOS til tør og sensitiv hud

 

Giv huden og dig selv noget kærlighed

Sara Jordell

 

Hvad kan være grunden til at huden er sensitiv?

Sensitiv udenpå – sensitiv indeni. Du er en følsom sjæl og det er godt, men nogen gange skal vi lære at forstå vores sensitivitet, så vi kan bruge den bedre. Det kræver, at du kigger ind i dig selv, og lærer at forstå dig selv bedre, og lærer at navigere i din sårbarhed – for den er også din styrke.

Udover det skal du beskytte din hud rigtig godt mod alle de ydre påvirkninger, du er omringet af. Giv den masser af beskyttende olie, men vælg olier af høj kvalitet som kan trænge ned i hudlagene og pleje samtidig med at den beskytter. For eksempel acai-olie, hybenkerneolie eller abrikoskerneolie.

 

Hvordan skal min sarte hud plejes?

Beskyt altid din hud efter årstiden. Olie på huden når det er frostvejr, og god solcreme i solskinsvejr. Giv den godt med massage og ansigts-zoneterapi, som styrker din hud, kredsløbet og bindevævet.

I min klinik får man vejledning i selvmassage, så du selv kan arbejde med dit ansigt derhjemme. Du vil styrke huden indefra og se en forskel, hvis du masserer bare 5-10 minutter dagligt.

 

Min hud føles tør, stram og irriteret – hvad gør jeg?

En tør og irriteret hud er også tit sensitiv, for når huden har været tør i lang tid, reagerer den næsten altid med også at blive sensitiv og irriteret. Du skal gøre noget ved tørheden, hvis ikke du ønsker linjer, for det vil være hudens næste skridt, efter en længere periode med tørhed. Giv din hud en masse fugt fra for eksempel aloe vera – som du også med fordel kan drikke ,fordi det også fugter huden indefra, samt pleje din hud med gode olier. En fed olie som kokosolie kan være god at bruge en overgang, eller du kan bruge balmen fra Rudolph Care. Den plejer og styrker dit væv i dybden med især E-vitamin og shea smør. Prøv eventuelt at bruge den som en natmaske. Fordel et tyndt lag og mærk hvordan den smelter og blødgør din hud øjeblikkeligt. Aaahh…

Lækker, rig, plejende og økologisk balm til hele kroppen fra Rudolph Care

Masser af beskyttelse og den helt rigtige peeling 

Tina Ebbesen Jensen 

 

Hvad kan være grunden til at huden reagerer med at blive rød, sart og sensitiv?

Den reaktive hud, som den også kaldes, er tit sart og påvirket af mange forskellige ting såsom kulde, blæst, vind, frost, alkohol, varme og stress. Den sarte hud er tyndere og finere, har ofte tydelige og yderliggende blodkar og udsættes derfor nemmere for påvirkningerne.

 

Hvad kan forværre hudens tilstand?

Især denne hudtype skal altid beskyttes med creme, inden du går udenfor. Hvis du lader være – og det er der desværre mange der gør af frygt for at gøre noget forkert – så er der nærmest garanti for at det kun bliver værre og værre. Huden beder jo selv om hjælp, når den bliver rød, så på med de gode cremer til sensitiv hud.

 

Hvordan bør man pleje den sarte hud, så den genfinder balancen?

Vær ekstremt flittig med god beskyttelse hver eneste dag, og brug produkter, der virker nærende og beroligende på huden.

Det vigtigste er, at produkterne er milde. Brug peeling, men vælg en meget, meget mild en. Peeling er ofte et produkt, som dem med den sarte hud er nervøse for at bruge, men det er faktisk et meget vigtigt produkt i plejerutinen. Peeling sørger for, at de døde hudceller bliver fjernet, og når de bliver fjernet regelmæssigt, optages alle de produkter, du bruger, meget bedre i huden og trænger bedre ind. Effekten af dine produkter er helt anderledes, hvis du bruger peeling. Og hvis man bruger gode produkter, er det da synd ikke at få det allerbedste ud af dem. Søg rådgivning hos en hudekspert når du skal vælge en peeling, der passer til din hud – så er du på den sikre side.

 

Hvilke andre ting kan man gøre for at få sin hud tilbage i balance?

Se på din kost, motion, stress-niveau, søvnmængde og om du får drukket nok vand i løbet af dagen.

 

Hvad så hvis huden primært er tør og stram – hvordan skal den behandles?

Forkerte cremer, et meget tørt indeklima eller hvis du er meget udendørs kan være med til at udtørre huden. Det samme kan for meget sol og badning i varmt vand. Tør hud har brug for masser af næring, og gerne olier eller særlige fugtende serummer under cremen både morgen og aften. Denne hudtype vil ofte elske at have olie på, og jeg ser fantastiske resultater med det, så derfor vil jeg klart anbefale olie hver dag. Også i maden, så man får det tilført både indefra og udefra. Drik masser af vand, så du fugter huden indefra og forkæl den med skønne masker i lækre smøragtige konsistenser flere gange om ugen.

 

Eksperterne
Tina Ebbesen Jensen (tv.) driver Askepot Skønhedsklinik i Silkeborg, hvor du kan få alle de skønhedsbehandlinger, du drømmer om. Hun har hjulpet kvinder med at få fin hud i mere end 12 år, og hun bruger helst økologiske og naturlige produkter – heriblandt Rudolph Care.

Sara Jordell (th.) er holistisk hudekspert, healer og kropsterapeut. Hun arbejder lige så meget med sammenhængende i kroppens systemer og organer, som hun arbejder på huden udefra. Hendes speciale er ansigtszoneterapi og bindevævsbehandling – og så har Sara været med til at udvikle vores helt særlige Rudolph Care behandlinger.

Acai Anti-stress Facial Cream

06 Acai Anti Stress Facial Cream
 

Acai Anti-stress Facial Cream

50 ml
495,00 kr.
Please wait..
 

Acai Facial Scrub Mask

100 ml
295,00 kr.
Please wait..

Acai Body Balm

Acai Body Balm
 

Acai Facial Oil

15 ml
795,00 kr.
Please wait..
 

Acai Body Balm

145 ml
425,00 kr.
Please wait..
Share on: