Stop skovbrand med bæredygtig investering

27.08.2019

I Rudolph Care arbejder vi ud fra, at bæredygtig udnyttelse af skovens ressourcer er det bedste middel mod bevidst afbrænding.

Jeg er helt sikker på, at mange har det ligesom jeg. Jeg er ulykkelig over det ekstreme antal skovbrande i Amazonas, der fylder medierne for tiden. Det er uendeligt sørgeligt. Brandene i sig selv. Men også fordi det ikke er en nyhed. 

På videnskab.dk kunne man i går læse, at det stigende antal skovbrande lige nu – kort fortalt - stadig primært skyldes illegal skovrydning. Brandene bliver påsat med vilje og spreder sig for tiden som aldrig før. Siden 70’erne, har rydning af arealer til kvægdrift været den væsentligste grund til brandene. Og det på trods af, at der i dag er græsningsarealer nok til landbruget. Det internationale samfund og alverdens politikere er på sagen og skruer forhåbentlig op for indsatsen og støtten til de berørte områder nu. Det vil jeg og Rudolph Care også gøre! 

I Rudolph Care arbejder vi allerede, på ellevte år, helt tæt sammen den oprindelige befolkning i et lille lokalsamfund i Amazonas bestående af 150 familier, cirka fem timers kørsel fra Belém. Acai er den bærende og meget værdifulde ingrediens i Rudolph-produkterne og vokser vildt i Brasiliens frodige regnskove og er i dag en vigtig levevej for den oprindelige befolkning. De produkter, vi modtager fra vores brasilianske samarbejdspartnere, er certificeret med den økologiske Ecocert-certificering og er medlem af Global Compact. Det er, efter min mening, vejen frem. Ved kontinuerligt at fairtrade med lokalbefolkningen, i de berørte områder, gør vi alt, hvad vi kan, for at deres lokalsamfund kan vokse, trives og udvikle sig. I balance med naturen.

Den seneste tids opblussen af brande i Amazonas gør, at vi nu i Rudolph Care dedikerer hele oktober, måneden for høst af acai-bær i junglen, til at skabe ekstra opmærksomhed på og særligt støtte et af de absolut skønneste og vigtigste naturområder på planeten – Amazonas. 

Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan. I Rudolph Care vil vi gøre vores og lidt mere, end vi plejer i oktober. Jeg håber, at også du vil bakke op om, at vi alleammen som verdenssamfund tager ansvar for situationen i Amazonas. Det er vores planet. Og derfor også vores ansvar. 

 

Andrea Elisabeth Rudolph ♥

Share on: