7 tips til en bæredygtig efterårsferie

Leder du efter bæredygtige aktiviteter til den kommende efterårsferie? Vi deler syv nemme og hyggelige aktiviteter for hele familien. 

Efterår idyl

1. Tag på svampejagt.
Skovbunden bugner med lækre svampe. Kantareller, Karl Johan og bøgehatte, venter bare på at blive plukket til en varm og cremet svamperisotto. Læs lidt mere om svampejagt her.

2. Skær en græskarlygte.
Det er sæson for græskar, og Halloween er jo lige rundt om hjørnet. Derfor er der god mulighed for at få fat i et stort, flot græskar i supermarkedet eller hos grønthandleren. Gør det til et hyggeprojekt at skære græskarene og lave dem til hyggelige lygter til hoveddøren eller altanen. Husk at græskarkernerne kan laves til lækre, salte snacks – så smid dem endelig ikke ud. 

Græskarkerne-snack 

Rens kernerne for græskarkød, skyl dem godt, og lad vandet sive fra.

Hæld kernerne i en skål og vend dem i salt og olivenolie.

Spred dem ud i en beklædt bradepande, og bag dem i ovnen ved 180 grader. Vend dem efter 10 minutter. Bag dem i 20-30 minutter, til de er sprøde og gyldenbrune.

Nyd dem som de er eller som topping på en lækker efterårssalat.

 

Bondegårdsferie

3. Tag på bondegårdsferie.
Andrea Elisabeth Rudolph har før brugt efterårsferien på en bondegård i Sønderjylland. Så hvis man er ude efter en lidt anderledes og lærerig aktivitet til efterårsferien, er dette en oplagt mulighed. Læs mere om Andreas tanker og oplevelser med bondegårdsferie her.

4. 5 minutters skraldesamling.
Forvandl 5 minutter af gåturen til en skattejagt ved at samle det skrald, I kan finde. Den der samler mest vinder en lille præmie. Og tro os, det er ikke svært at finde noget. Strandene, skovene og gaderne flyder med affald – vi lægger bare ikke mærke til det, før vi bestemmer os for det. Hvis vi i fællesskab gør en indsats for en renere natur, kan vi flytte bjerge. Lær især de mindste vigtigheden af at ramme skraldespanden og passe godt på naturen.

Matchalatte

Affald fra naturen

5. Lav din egen læbepomade
Efterårsferien byder ofte på indevejr, så hvorfor ikke lave jeres egen læbepomade hjemme i køkkenet? Rudolph Cares Lip Balm Kit Made by Me er det perfekte gør-det-selv-sæt til børn og kreative sjæle. Der er nok til 4 læbepomader, som kan gives væk som gave eller bruges af jer selv.  

6. Lav kastanjedyr.
Tag på kastanjejagt i skoven, og kreer sjove fantasidyr af dem hjemme i stuen over en kop varmkakao. 

7. Tag på loppemarked.
Efterårsferien byder ofte på loppemarkeder i alle afskygninger, så der er rig mulighed for at finde genbrugsguld eller sælge ud af sine egne ting og sager. Lørdag d. 20. oktober kan du eksempelvis tage til Børnenes Loppemarked i Absalon på Vesterbro, hvor det er børnene, som sælger ud af deres legetøj. Eller du kan shoppe tøj, sko og smykker søndag d. 14. (i dag) og 21. oktober under Bispeengsbuen i København, når Veras Market folder sig ud. Et link til markedskalenderen for hele landet finder du her. 

Vi håber, at du og familien vil nyde vores grønne ferietip. Som et ekstra tip kan i jo tage cyklen rundt til de forskellige aktiviteter. Cyklen er CO2 neutral og en kilde til frisk luft og motion – win win win.

 

Lip Balm Kit i Køkkenet med Isolde og Andrea

Loppemarked i København

Efterårsblade

Kastanjer og æbler
Shop Bloggen
Share on: